Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Μέτωπα σε Κέα, Μέγαρα, Λακωνία

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από το πρωί και μετά το μεσημέρι πέρασε μέσα στον οικισμό.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π. Σ., η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο εξακολουθεί να φυσάει, ενώ οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι ότι οι άνεμοι θα ενταθούν και πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια, εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα σε μια κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, τα οποία όμως θα αποχωρήσουν όταν πέσει η νύχτα.

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Πέραν της φωτιάς της Καρύστου που είναι και η σοβαρότερη η Πυροσβεστική επιχειρεί ακόμη στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα στα Μέγαρα. Επί τόπου έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Στην περιοχή Αστράς στην Κέα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Δαιμονιά στη Λακωνία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Άγιος Φωκάς Μονεμβασιάς στη Λακωνία.

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωργικές εκτάσεις, στην περιοχή Κομμένου στην Άρτα.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου και στην περιοχή Συκιές στην Άρτα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα