Επεισόδια στην Πατησίων. Έκαψαν λεωφορείο και τρόλεϊ. Κινδύνευσαν επιβάτες

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα άγνωστοι  έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το Πολυτεχνείο.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Από τη ρίψη μολότοφ πυρπολήθηκε ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο.

Τα οχήματα που εκτελούσαν κανονικά το δρομολόγιο επί της Πατησίων εγκλωβίστηκαν.

Κανείς δεν είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία και έτσι ξαφνικά άγνωστοι τα έζωσαν απ' όλες τις πλευρές. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια υποχρεώνοντας τους 15 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου, αλλά και τον οδηγό του τρόλεϊ να κατέβουν από τα οχήματα τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στις φλόγες πετώντας μολότοφ.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό τώρα, σε έναν δρόμο σαν την Πατησίων», ανέφερε ο Απόστολος Κασιμέρης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, για τις φωτιές από μολότοφ, χθες τα ξημερώματα, σε ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο στην Πατησίων.

Ο κ. Κασιμέρης, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι στο τρόλεϊ που έκαψαν με μολότοφ χθες το βράδυ άγνωστοι στην Πατησίων δεν υπήρχαν επιβάτες, αλλά στο λεωφορείο, το οποίο επίσης κάηκε ολοσχερώς, βρίσκονταν 15 επιβάτες.

Οι άγνωστοι κατέβασαν τον οδηγό του τρόλεϊ και πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο λεωφορείο κατέβασαν με τη βία τους επιβάτες, έσπασαν τα τζάμια και στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ στο κάθισμα του οδηγού.

«Αυτό πρέπει να είναι το 5ο ή 6ο τρόλεϊ που καίνε, συν ότι έχουν επιχειρήσει να κάψουν και δικά μας λεωφορεία», σχολίασε ο κ. Κασιμέρης.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό τώρα, σε έναν δρόμο σαν την Πατησίων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Εκεί πέρα θέλει ή να γίνει αλλαγή σχεδιασμού από τον ΟΑΣΑ, που για μένα δεν πρέπει να γίνει αυτό, ή να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. Κινδυνεύει ο κόσμος, κινδυνεύουν επιβάτες».

Κλειστή παραμένει, έως αυτή την ώρα, η Πατησίων από Ιουλιανού μέχρι Πανεπιστημίου, στο ρεύμα προς Ομόνοια, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, ενώ στο ρεύμα προς Πατήσια, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από τον Ant1, τόσο το λεωφορείο όσο και το τρόλεϊ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την φωτιά.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα