Στο μικροσκόπιο η Ρούπα, για την ληστεία στο Νοσοκομείο Μεταξά

Η «ιατρική» ληστεία έγινε με... χειρουργική ακρίβεια χθες το πρωί, όταν οι τρεις κακοποιοί έφτασαν στο νοσοκομείο φορώντας χειρουργικές μάσκες και ένας από αυτούς -που προσποιούνταν τον γιατρό- την πράσινη φόρμα μίας χρήσης!

Οσο περίμεναν στον προθάλαμο του κεντρικού κτιρίου, κανείς δεν τους έδωσε σημασία γιατί πίστευαν ότι πρόκειται για γιατρούς που συνόδευαν συγγενείς ασθενούς.

Οταν έφτασε στην κεντρική πόρτα του νοσοκομείου το θωρακισμένο όχημα ιδιωτικής εταιρίας χρηματαποστολών, ένας από τους συνοδούς απασφάλισε το ειδικό κουτί που περιείχε τα χρήματα και κατευθύνθηκε στο ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται στο εσωτερικό του ισογείου για να το τροφοδοτήσει.

Τροφοδοσία

Ομως, οι ληστές έβγαλαν πιστόλια και τα κόλλησαν στο κεφάλι του έντρομου υπαλλήλου, ο οποίος έσπευσε να τους παραδώσει το κουτί τροφοδοσίας.

«Αμέσως μετά, μπήκαν στα χειρουργεία, βγήκαν στην πίσω πύλη του νοσοκομείου, πήδηξαν ανενόχλητοι τα κάγκελα και εξαφανίστηκαν» είπε η πρόεδρος των εργαζομένων του Μεταξά, Ρεβέκκα Ψαράκου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες πρέπει να ήξεραν πώς να απενεργοποιήσουν τη χρωμοπαγίδα που θα κατέστρεφε τα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, γιατί, μόλις πήραν το κουτί, πάτησαν την ειδική σκανδάλη της λαβής.

Η έρευνα εξετάζει τυχόν εμπλοκή της Πόλας Ρούπα, καθώς η ίδια είχε παραδεχτεί σε ανακοίνωσή της ότι στις 25 Ιουνίου 2015 λήστεψε την Τράπεζα Πειραιώς στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», μεταμφιεσμένη με ξανθιά καρέ περούκα και γυαλιά ηλίου.

Είχε αρπάξει από το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ περίπου 125.000 ευρώ. Στη συνέχεια, διέφυγε με ένα κλεμμένο λευκό Nissan Sunny από την περιοχή του Γκύζη, το οποίο οδηγούσε συνεργός της. Εν συνεχεία, το πυρπόλησαν σε ένα αλσύλλιο στου Παπάγου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα