Πανελλήνιες 2016: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής

Στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας θα εξεταστούν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το νέο σύστημα (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα: Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού και Δενδροκομία.

Το madata.gr θα σας παρουσιάζει τις εκφωνήσεις των θεμάτων και θα δημοσιεύει τις προτεινόμενες απαντήσεις - λύσεις, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Δείτε εδώ τις απαντήσεις

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Για τα θέματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ -  Δείτε εδώ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Για τα θέματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Νέου και Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ -  Δείτε εδώ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οδηγίες για Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Για το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας η εξέταση περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες ερωτήσεων:

α) Η πρώτη αποτελείται από ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχεται τόσο η κατοχή των αναγκαίων γνωστικών στοιχείων όσο και η κατανόησή τους.

β) Η δεύτερη αποτελείται από μία ερώτηση με την οποία ελέγχεται η ικανότητα σύνθεσης και κριτικής ανάλυσης και εφαρμογής στην καθημερινή πράξη των γνώσεων που απέκτησαν οι υποψήφιοι.

γ) Η τρίτη αποτελείται από μία άσκηση, η οποία απαιτεί την εφαρμογή τύπων, νόμων ή αρχών για την εξαγωγή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων. Η άσκηση μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα.

δ) Η τέταρτη αποτελείται από ένα πρόβλημα, το οποίο απαιτεί την ικανότητα συνδυασμού γνώσεων για τον υπολογισμό, τη συσχέτιση και αξιολόγηση οικονομικών μεγεθών. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αναλύεται σε επιμέρους ερωτήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα