Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της Αγραφιώτου

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου της αγνοούμενης από το «Τούνελ», άναψε το πρώτο φως στο σκοτάδι που κατάπιε την Ελευθερία Αγραφιώτου.

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε την Παρασκευή 20 Μαΐου καρέ – καρέ τις έρευνες που έγιναν στον τόπο που βρέθηκε το αυτοκίνητο της εύπορης Αθηναίας, μετά την πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο μάρτυρας, υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ των Βορείων Προαστίων, υποστήριξε πως κάποιος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο υπόγειο γκαράζ, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της στις 21 Απριλίου. Στη συνέχεια το μετακίνησε σε άλλο σημείο του υπογείου όπου και βρέθηκε.

Το μυστήριο για το χαμό της εύπορης Αθηναίας πύκνωσε περισσότερο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια από τον Εισαγγελέα για την άρση απορρήτου στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν μπόρεσε να εντοπίσει που ήταν το τελευταίο στίγμα του τηλεφώνου της.

Στα καταστήματα σούπερ μάρκετ και καλλυντικών που ερευνήθηκαν από την εκπομπή δεν διαπιστώθηκε να έχει πραγματοποιήσει αγορές , την ημέρα που χάθηκε.

Η Ελευθερία Αγραφιώτου από το Νέο Ηράκλειο παραμένει άφαντη και εκφράζονται πλέον φόβοι για τη ζωή της.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής την Παρασκευή 20 Μαΐου, έφτασαν πληροφορίες για μια γυναίκα που της έμοιαζε.

Μία από αυτές αφορούσε σε οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, που ερευνήθηκε τη νύχτα εθελοντικά από τηλεθεάτρια στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Μια πρώτη ματιά δεν έφερε αποτέλεσμα, όμως η εθελόντρια θα μελετήσει προσεκτικά το υλικό από όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα, αφού δεν έχει ακόμα σβηστεί.

Ομάδα φίλων εθελοντών στο Κουκάκι, κινήθηκαν μες στη νύχτα σε σημείο που υπέδειξε μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ». Σύμφωνα με αυτήν μία γυναίκα με ένα ίδιο αυτοκίνητο είχε σταματήσει την ημέρα της εξαφάνισης, έξω από ένα καφενείο που συχνάζουν αλλοδαποί εργάτες. Η αγνοούμενη ήθελε τελευταία να προσλάβει κάποιον να την βοηθήσει για να μεταφέρει αντικείμενα από την αποθήκη του εξοχικού της, που διατηρούσε στη Νέα Μάκρη.

Άλλη μαρτυρία αναφερόταν σε περιστατικό με παρ’ ολίγον ατύχημα τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση. Γυναίκα που οδηγούσε ίδιο αυτοκίνητο με την αγνοούμενη, παραβίασε με ταχύτητα κόκκινο σηματοδότη στην πλατεία Αμερικής και λίγο έλειψε να χτυπήσει διερχόμενη πεζή. Το συμβάν δεν καταγγέλθηκε στην Τροχαία.

Το «Τούνελ» συνδέθηκε μέσω Skype με τον βαφτισιμιό της αγνοούμενης Γιώργο Κουτλή, που σπουδάζει στη Μόσχα. Όπως είπε πραγματοποίησε και ο ίδιος έρευνες στην προσπάθεια του να εντοπίσει το αυτοκίνητο ή τη νονά του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Ζητούσε να ανταλλάξει τα χρήματα της»

Η αγνοούμενη συνήθιζε να πηγαίνει σχεδόν καθημερινά για καφέ στον φούρνο «Βενέτη» που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι της. Όπως είπε στην κάμερα του «Τούνελ» υπεύθυνη του καταστήματος, δεν πέρασε από εκεί το πρωί που εξαφανίστηκε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία στις κάμερες ασφαλείας.

Υποστήριξε ακόμα πως το τελευταίο διάστημα αναζητούσε να ανταλλάξει μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα με μεγαλύτερα των 500 ευρώ. Για το λόγο αυτό είχε ενημερώσει κάποιους γνωστούς της που συναντούσε στην καφετέρια του καταστήματος.

Την περιέγραψε σαν μία ήσυχη κομψή κυρία, μορφωμένη και υψηλού βιοτικού επιπέδου. Η υπάλληλος την είδε για τελευταία φορά λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι ιδιαίτερο.

Στην υπεύθυνη του καταστήματος είχε εκμυστηρευτεί πως της πήρε καιρό να βρει μια γυναίκα που να αγαπούσε και να φρόντιζε τη μητέρα της όπως η ίδια. «Είχε ψύχωση μαζί της, την αγαπούσε πάρα πολύ. Δεν θα την εγκατέλειπε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Πριν λίγο καιρό είχε τυπώσει κάρτες με τα στοιχεία της και είχε ζητήσει να διανεμηθούν από τους υπαλλήλους του καταστήματος σε πελάτες. Ήθελε να διδάξει γαλλικά σε μικρά παιδιά, επειδή ένιωθε μοναξιά. «Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν θα αυτοκτονούσε. Είχε δίψα για ζωή» είπε η υπάλληλος στην κάμερα του «Τούνελ».

«Πούλησε διαμέρισμα πριν εξαφανιστεί…»

Η ξαδέλφη της αγνοούμενης Θαλειάνα Μπαλτά μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Την περιέγραψε σαν ένα ιδιαίτερα μορφωμένο άτομο και καλλιεργημένο. Όπως είπε ήταν πολύ δεμένη με τη μητέρα της και είχε αφιερωθεί στην φροντίδα της. Από την πώληση ενός διαμερίσματος λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί, είχε λάβει το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ. «Γνωρίζω ότι είχε πολλά έξοδα λόγω της ασθένειας της μητέρας της, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι έγιναν τα χρήματα αυτά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το «Τούνελ» έφτασε και στη Νέα Μάκρη όπου η αγνοούμενη διατηρεί εξοχικό που έχει νοικιάσει. Η ενοικιάστρια δεν θέλησε να μιλήσει στην εκπομπή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η 69χρονη συνταξιούχος είχε έρθει σε επαφή μαζί της λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί. Όπως της είχε πει, ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από την αποθήκη του εξοχικού, αλλά δεν πήγε ποτέ.

Στη γειτονιά του μυστηρίου…

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στην πολυκατοικία που κατοικούσε η 69χρονη μαζί με την μητέρα της. Με την εξαδέλφη της αγνοούμενης Θαλειάννα Μπαλτά, ο ρεπόρτερ της εκπομπής ανέβηκε στον τελευταίο όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα της, που ερευνήθηκε από τη Σήμανση.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Ελευθερία Αγραφιώτου πήγε στον κάτω όροφο για να εισπράξει κοινόχρηστα από ένοικο της πολυκατοικίας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά χάθηκαν τα ίχνη της.

Η συγγενής της, είπε στο «Τούνελ» ότι επισκέφθηκε την άρρωστη θεία της αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνιση. Στο σπίτι δεν υπήρχε καμία αναστάτωση και όλα έδειχναν φυσιολογικά, ενώ η οικιακή βοηθός που φρόντιζε την ηλικιωμένη γυναίκα, βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα.

Μία άλλη ένοικος της πολυκατοικίας που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, είχε δει το προηγούμενο βράδυ την αγνοούμενη για να της δώσει κι εκείνη τα κοινόχρηστα. Όπως είπε, ήταν αρκετά πιεσμένη λόγω της ασθένειας της μητέρας της, αλλά δεν υπήρχε κάτι αφύσικο στην συμπεριφορά της. «Νομίζω ότι κανένας από την πολυκατοικία δεν σκέφτηκε ότι απλά έφυγε. Ήταν δυνατή γυναίκα και δραστήρια διαχειρίστρια που έλυνε προβλήματα. Δεν ήταν κλειστός άνθρωπος κι επιπλέον δεν θα άφηνε ποτέ τη μητέρα της. Ήταν δεμένες και πολύ αγαπημένες» είπε χαρακτηριστικά.

Η αγνοούμενη είχε πέσει θύμα κλοπής πριν από έξι μήνες. Άγνωστοι είχαν κλέψει το προηγούμενο αυτοκίνητο της, μάρκας BMW, έξω από το σπίτι. Λίγο καιρό αργότερα αγόρασε το λευκό OPEL. Οι ένοικοι, που έλεγαν πως δεν είναι δυνατόν «να άνοιξε η γη και να κατάπιε το αυτοκίνητο» μετά την εξαφάνιση της, σοκαρίστηκαν όταν το «Τούνελ» το εντόπισε στο υπόγειο γκαράζ.

Το Τούνελ βρήκε το αυτοκίνητο, άφαντη η οδηγός…

Η πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου, έφερε τα πάνω- κάτω στην έρευνα για την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Νωρίς το επόμενο πρωί η κάμερα του «Τούνελ», οι συγγενείς της αγνοούμενης και αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας όπου έγινε η δήλωση εξαφάνισης, βρέθηκαν στο σημείο που υποδείχτηκε στην εκπομπή.

Το λευκό OPEL Corsa με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153 που οδηγούσε η Αγραφιώτου, βρισκόταν κλειδωμένο και βιαστικά παρκαρισμένο στο δεύτερο επίπεδο υπόγειου γκαράζ γνωστού σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού η εξαδέλφη της που την αναζητούσε στο «Τούνελ» την προηγούμενη νύχτα, αναγνώρισε στο κάθισμα τη ζακέτα της.

Υπήρχαν γαλλικά περιοδικά που συνήθιζε να αγοράζει η αγνοούμενη καθώς γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα, ένας φάκελος τραπέζης και μία τσάντα από κατάστημα καλλυντικών, που περιείχε αποδείξεις.

Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε καρέ- καρέ την προσπάθεια του γερανού της Τροχαίας να μεταφέρει το αυτοκίνητο. Το ογκώδες όχημα όμως δεν μπορούσε να εισέλθει μέσα στο υπόγειο γκαράζ.

Οι συγγενείς της οικογένειας αναγκάστηκαν να μισθώσουν από ιδιωτική εταιρεία γερανό μικρότερου μεγέθους. Με τις υποδείξεις των αστυνομικών ώστε να μη χαθούν πολύτιμα στοιχεία, ο χειριστής του κατάφερε να το βγάλει από το χώρο που είχε εγκαταλειφθεί.

Στο δρόμο οι περαστικοί κοιτούσαν με απορία καθώς επικράτησε πανικός, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης του οχήματος από τον ένα γερανό στον άλλο.

Μετά από αρκετή ώρα το λευκό OPEL Corsa μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο της Σήμανσης για περαιτέρω έρευνα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Ελευθερία Αγραφιώτου 69 χρόνων, χάθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου, από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Η ευκατάστατη γυναίκα έφυγε με το αμάξι της από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου, όπου ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της. Στο διαμέρισμα βρισκόταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που τη βοηθούσε στη φροντίδα της γερόντισσας.

Είναι ιδιαίτερα μορφωμένη, καθηγήτρια γαλλικών και παλαιότερα εργαζόταν ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις και οικονομικούς ελέγχους.

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα