Τεράστιες ουρές στις εθνικές οδούς για την επιστροφή στην Αθήνα

Με προβλήματα διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς την πρωτεύουσα. Η κακοκαιρία δυσκολεύει την κατάσταση.

Μπορεί σε πολλά σημεία της Αττικής ο ουρανός να είναι καθαρός και δίχως σύννεφα, αλλά στην υπόλοιπή χώρα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ισχυροί άνεμοι, και βροχές δυσκολεύουν τους οδηγούς που επιστρέφουν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, όπου τα έργα που γίνονται εκεί δυσκολεύουν την οδήγηση και τα αυτοκίνητα κινούνται με ρυθμούς χελώνας σε πολλά σημεία του δρόμου.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από το μεσημέρι στον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Τροχαία Μεσολογγίου η κυκλοφοριακή συμφόρηση σταματά στον κόμβο Περιθωρίου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Για μία απόσταση 23,9 χιλιομέτρων, όπου υπό κανονικές συνθήκες κανείς θα οδηγούσε για 20 λεπτά, εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στην κίνηση με τους άνδρες της Τροχαίας να βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τη διέλευσή τους και να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα.

Σήμερα Τρίτη ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για το ρεύμα εισόδου, από τις 11:00 έως τις 21:00, ως εξής:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Πηγή Φωτογραφιών και video:

patratora.gr

tempo24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα