Με μαύρες σημαίες θα γιορτάσουν την Ανάσταση οι κάτοικοι στη Χίο

Με μαύρες σημαίες θα γιορτάσουν την Ανάσταση εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου στη Χίο, λόγω της απαγόρευσης του Ρουκετοπόλεμου.

Χίος: Με μαύρες σημαίες στους δρόμους πριν την Ανάσταση: Διαδηλώνουν για την απαγόρευση του Ρουκετοπόλεμου (Photos) - Media

Σύμφωνα με το politischios.gr, στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής οι κάτοικοι κρέμασαν μαύρες σημαίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού φέτος το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου δε θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία.

Οι κάτοικοι, που κινητοποιήθηκαν από τα συνεργεία των δύο ενοριών, κατηγορούν τις δημοτικές αρχές για την παύση ενός εθίμου που γίνεται κάθε χρόνο μετά την Ανάσταση. Όπως ισχυρίζονται, η επιμονή ορισμένων κατοίκων να μην τοποθετήσουν στα σπίτια τους προστατευτικά πλέγματα, καθώς και η απραξία του δήμου της Χίου συνέβαλαν στην παύση του Ρουκετοπόλεμου.



Οργισμένοι και απογοητευμένοι, κάλεσαν μάλιστα το δήμαρχο να παραιτηθεί. Από την πλευρά του δήμου, ο αντιδήμαρχος, κ. Γδύσης τόνισε ότι το έθιμο αφορά την τοπική κοινωνία και οι αρχές φροντίζουν μόνο για την προστασία των κατοίκων.



Πηγή: politischios.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα