Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο - Το παγκόσμιο μήνυμα των τριών θρησκευτικών ηγετών! Βίντεο

Ολοκληρώθηκε η ιστορική σύσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.

O προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναχώρησε από το νησί μαζί με τρεις οικογένειες προσφύγων από το Καρά Τεπέ!

Ηχηρό το παγκόσμιο μήνυμα των ανώτατων θρησκευτικών ηγετών των τριών εκκλησιών.

Ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο!

Στεφάνια στη μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο έριξαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Προηγήθηκε ενός λεπτού σιγή που τήρησαν όλοι οι παριστάμενοι.

Στη συνέχεια, οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν στη δεύτερη εξέδρα, όπου τρία παιδιά έδωσαν από ένα στεφάνι στους τρεις θρησκευτικούς ηγέτες, για να τα ρίξουν στη θάλασσα στη μνήμη όσων χάθηκαν.

Τα ιταλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο

Τα ιταλικά μέσα για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο - ΦΩΤΟ

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στα πρώτα σχόλιά τους, αναφέρουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη σήμερα στη Λέσβο, η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν με έμφαση την δήλωση του Πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα».

Η εφημερίδα La Repubblica , παράλληλα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό, όσο και περιεκτικό τρόπο, με τον οποίο ο Ποντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε: η ιταλική εφημερίδα αποδίδει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia», δηλαδή «ευχαριστώ Ελλάδα».

Ευλόγησε με Πατέρα! Η στιγμή είναι συγκλονιστική!

Ένας πρόσφυγας εκεί στην Μυτιλήνη, προσέγγισε τον Πάππα και ζητούσε γονατιστός την ευλογία του ανθρώπου του Θεού.

Μια δυνατή και ταυτόχρονα συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε στη Μόρια κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στον χώρο.
Με λυγμούς και γονατίζοντας μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο, ένας από τους πρόσφυγες που κρατούνται στο κέντρο της Μόριας παρακάλεσε τον Ποντίφηκα να τον ευλογήσει.

«Σε παρακαλώ πατέρα, ευλόγησέ με!» παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια ο άνδρας, με τον Πάπα Φραγκίσκο που βρίσκεται στη Μυτιλήνη για μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη. Ήταν μια ακόμη συγκλονιστική στιγμή: ένας άνδρας που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, που κατάφερε να επιζήσει όταν πέρασε το Αιγαίο και πλέον περιμένει και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Σε μια νέα ζωή στην Ευρώπη, μακριά από πόλεμο, βια και αίμα.

Συγκινητική ομιλία

"Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε στις ανάγκες σας με μεγάλη γενναιοδωρία" τόνισε ακόμη στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες τόνισε πως σε αυτή τους την περιπέτεια δεν είναι μόνοι...
"Σας αγκαλιάζω όλους με στοργή"

"Ο Θεός θα σας ετυλογεί όλουες, ιδιαίτερα τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες στο σώμα και το πνεύμα. Σας αγκαλιάζω όλους με στοργή. Θέλω να κάνω επίκληση στα Θεία δώρα της δύναμης και της ειρήνης", τόνισε κλείοντας ο ποντίφηκας.

"Δεν είστε μόνοι, δεν είστε μακριά. Ο ελληνικός λαός παρά τις αντιξοότητες στάθηκε δίπλα σας. Μη χάνετε την ελπίδα, το μεγαλύτερο δώρο είναι η αγάπη και αλληλοκατανόηση", συμπλήρωσε τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την ώρα που η προσφυγική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα σύνορα να εξακολουθούν να είναι κλειστά και χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται σήμερα τη Λέσβο, θέλοντας να στείλει το μήνυμά του για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της Ευρώπης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη Λέσβο δίνει το παρών και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης που πραγματοποιούν σήμερα από κοινού οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες.

Μερικά παιδία έφτιαξαν μια ζωγραφιά και την έδωσαν στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την παραμονή του στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί με θάρρος στη αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, «της τραγωδίας της αναγκαστικής μετανάστευσης και της μετατόπισης αλλά και των βαθυτέρων αιτίων της κατάστασης αυτής», μέσω διπλωματικών, πολιτικών και φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, και μέσα από συλλογικές προσπάθειες, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ευρώπη απευθύνουν με κοινή τους δήλωση μέσα από το κέντρο καταγραφής και διαμονής μεταναστών και προσφύγων το γνωστό και σαν χοτ σποτ της Μόριας, ο Πάπας κ. Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

 

Η έκκληση – διακήρυξη

Το πλήρες κείμενο της έκκλησης – διακήρυξης των τριών θρησκευτικών ηγετών από τη Λέσβο έχει ως εξής:

Η συνάντηση μας σήμερα έχει ως στόχο να δώσει κουράγιο και ελπίδα σε όσους αναζητούν καταφύγιο και σε όλους εκείνους που τους καλωσορίζουν και τους βοηθούν. Καλούμε την διεθνή κοινότητα να θέση την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως προτεραιότητα, και σε κάθε επίπεδο, να υποστηρίξει πολιτικές εντάξεις που εκτείνονται σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Η φοβερή κατάσταση όλων όσων επηρεάζονται από την παρούσα ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων πολλών Χριστιανών αδελφών μας, απαιτεί συνεχή προσευχή από μέρους μας... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!

Το γεύμα των τριών θρησκευτικών ηγετών στη Μόρια

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Όσοι σας φοβούνται δεν βλέπουν τα πρόσωπα σας

Η έκκληση των τριών Προκαθήμενων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Αγαπητέ Πάπα, δεν μπορούμε να σας δώσουμε την καρδιά μας διότι είστε Υπηρέτης της Πλάνης!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα