Σπαραγμός στην κηδεία του Κωνσταντίνου Πανανά.Τραγικές φιγούρες μητέρα και σύζυγός

Στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην 'Αρια Ναυπλίου, τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε απόκρημνη πλαγιά της Κινάρου, διεξάγοντας τακτικό παίγνιο, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/2016.

Εκατοντάδες κόσμου συνέρρευσαν στη νεκρώσιμη ακολουθία του υποπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Κωνσταντίνου Πανανά σήμερα το μεσημέρι στην Άρια Ναυπλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του υποπλοίαρχου και η σύζυγός του που σε λίγες εβδομάδες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

«Ήσουν πρώτος, ήσουν γενναίος, διάλεξες το δύσκολο μονοπάτι, αυτό της αρετής και της τόλμης, υποκλίνομαι μπροστά σου με σεβασμό. Υποκλίνομαι στη σύζυγό σου και στους γονείς σου», είπε με δάκρυα στα μάτια, ένας εκπαιδευτής και συμμαθητής του στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποχαιρετώντας τον Κωνσταντίνο Πανανά εκ μέρους των συμμαθητών του που αποφοίτησαν το 2005.

Πρόσθεσε δε ότι «οι καρδιές του έθνους σήμερα χτυπούν για σένα» και έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας «αθάνατος».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου και συνιερουργούντος του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου.

Στην τελετή παρίστατο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Καραγιώργης, σύσσωμο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, συγγενείς και φίλοι του υποπλοιάρχου, καθώς και πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει ασφυκτικά όχι μόνο τον ναό, αλλά και τη μικρή πλατεία του χωριού.

Χθες τελέστηκε στη Μεταμόρφωση η κηδεία του κυβερνήτη, Αναστάσιου Τουλίτση. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα οι Ένοπλες Δυνάμεις, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν, χθες, τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212, ο οποίος, επίσης, έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές. Δύο λέξεις βγήκαν από το στόμα των παρευρισκομένων: "Αθάνατος. Ήρωας".

Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής, παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχασε χθες το βράδυ τον πατέρα του,  ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη Δευτέρα στις 15:00 στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο του ελικοπτέρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα