Πατέρας 28χρονης Ντένιας: Τι μπλοκάρει το ταξίδι της στις ΗΠΑ

Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η μεταφορά της 28χρονης Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την περιπέτεια υγείας της, στην Αμερική, γνωστοποίησε ο πατέρας της.

Ο πατέρας της 28χρονης αφού ευχαρίστησε, μέσω του tilegrafima.gr, θερμά όλους τους Έλληνες για τη μεγάλη και άμεση ανταπόκριση, τόνισε ότι πως τη στιγμή που η κόρη του δίνει τον αγώνα της ζωής της, αυτός και η οικογένειά του καλούνται να λύσουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα που φαίνεται πως είναι και αυτά τεράστια.

Τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει το ταξίδι στις ΗΠΑ και για τη θεραπεία έχουν συγκεντρωθεί ενώ ακόμα και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι σε ετοιμότητα για να μεταφέρει τη νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο οι δύο θεράποντες ιατροί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών μέχρι στιγμής δεν υπογράφουν τα απαραίτητα έγγραφα καθώς, όπως λένε, πρόκειται για ένα πολύ μακρινό ταξίδι και υπάρχουν κίνδυνοι. Αντίθετα συμφωνούν να μεταβεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Η θεραπεία ωστόσο για το σπανιότατο πρόβλημα της 28χρονης κοπέλας μπορεί γίνει μόνο στο εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστώνη.

Απίστευτη η ανταπόκριση του κόσμου

Απίστευτη ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια της 28χρονης φιλολόγου, που πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου, για να μεταφερθεί άμεσα σε εξειδικευμένη κλινική της Βοστόνης.

Μια συγκινητική έκρηξη αγάπης που από την Ζάκυνθο εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, για να σωθεί μια 28χρονη που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο με σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά! Στόχος της οικογένειας είναι να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία που καθυστερεί την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο της Βοστόνης και να εξασφαλιστεί το χρηματικό ποσό που απαιτείται για το ταξίδι και τη νοσηλεία της.

Η μορφή του καρκίνου που προσέβαλε την όμορφη φιλόλογο, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Ντένια Παράσχη είναι τόσο σπάνια, που θεωρείται ένα από τα 200 περιστατικά που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από το 1923! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνέστησαν την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, το μοναδικό στον κόσμο με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή. Κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο και η οικογένειά της δίνει μάχη με τον χρόνο για να ξεκινήσει το ταξίδι προς την ελπίδα.

Το ραντεβού στην Αμερική είναι προγραμματισμένο για αύριο, ωστόσο η διαδικασία για να καλύψει τα έξοδα ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Οι συγγενείς και οι φίλοι της γλυκιάς Ζακυνθινιάς κάνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που, όπως υπολογίζουν, ενδέχεται να αγγίξουν το 1.000.000 ευρώ. Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από το σχέδιο θεραπείας στο οποίο θα καταλήξουν οι γιατροί του νοσοκομείου στη Βοστόνη.

Λίγες λέξεις βγαλμένη από την ψυχή της Ντένιας στο facebook το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αρκετές ώστε χιλιάδες άνθρωποι -άγνωστοι μεταξύ τους- να ενωθούν στην προσπάθεια να της προσφέρουν ελπίδα. Η είδηση της μάχης που δίνει για τη ζωή της δημιούργησε ένα κύμα αλληλεγγύης πέρα από κάθε προσδοκία, καθώς και η ίδια πρόσφερε πάντα τη βοήθειά της σε όσους τη χρειάζονταν.

Ο δήμος, η Περιφέρεια, φορείς, σχολεία, σύλλογοι, υπηρεσίες, επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν χρήματα και προγραμματίζουν εκδηλώσεις που τα έσοδά τους θα διατεθούν στον αγώνα της. Ακόμη και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου αλλά και άλλων ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ εκδήλωσαν τη στήριξή τους!

Τραπεζικοί λογαριασμοί

Τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στη Ζάκυνθο πλημμυρίζουν από κόσμο που καταθέτει την προσφορά του. Οι υπάλληλοι είναι ενήμεροι και εξυπηρετούν δίχως καν να ζητούν τον αριθμό λογαριασμού, παρά μόνο το όνομα του πατέρα της Ντένιας (Σπύρος Παράσχης), στο οποίο έχει ανοιχτεί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν ενίσχυση στην 28χρονη καθηγήτρια έχουν εκδηλώσει Ελληνες του εξωτερικού, πολίτες από χώρες της Ευρώπης, αλλά ακόμη και από το Ντουμπάι!

Ως αργά το βράδυ, πάντως, η οικογένεια της Ντένιας δήλωνε πλήρη άγνοια για την είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μεταφορά της 28χρονης στην Αμερική, αναφέροντας ότι δεν έχουν την παραμικρή πληροφόρηση.

Το συγκινητικό μήνυμα της γλυκιάς Ζακυνθινιάς

Η γλυκιά Ντένια είναι αποφασισμένη να κρατηθεί στη ζωή, αλλά για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τη σπάνια ασθένειά της ζητά βοήθεια με ένα συγκινητικό και ανθρώπινο μήνυμα στο facebook:

«Ολοι λένε ότι η μάχη με τον καρκίνο είναι άνιση, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να σε θεραπεύσουν οι κατάλληλοι γιατροί. Ζητώ να μου προσφέρετε ό,τι είναι δυνατόν, ένα βήμα που θα με φέρει πιο κοντά στην ελπίδα. Να με βοηθήσετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να συνεχίσω να ζω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δραματοποιώ καταστάσεις, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κάθε θετική σκέψη, η πιο μικρή συνδρομή θα μου δώσουν πνοή να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27, IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627. Δικαιούχος: Σπυρίδων Παράσχης του Γεωργίου ή Paraschis Spyridon Georgiou. SWIFT CODE: ETHNGRAA

Αλλά και στην Αγγλία έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην τράπεζα TSB για τον ίδιο σκοπό, στο όνομα Spyros Zafeiriadis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα