Αγρότες: Αποφασίζουν για νέες κινητοποιήσεις. Ανοιχτά τα Τέμπη από 12 έως 6 το απόγευμα

Κρίσιμη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών το μεσημέρι στη Νίκαια για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 120 μπλόκα. Αναμένεται να ληφθεί και απόφαση για το αν θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι.

Κλειστή έως τις 12 το μεσημέρι είναι η εθνική στα Τέμπη, την Αταλάντη, το Κάστρο και τα Μάλγαρα. Τα Τέμπη θα ανοίξουν 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα. Οι αγρότες στον Ισθμό Κορίνθου αποφάσισαν να κλείσουν και την παλαιά εθνική  και όλες τις παρακαμπτηρίους από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ.

Πολύωροι αποκλεισμοί  και στη δυτική Ελλάδα, ενώ κλειστός είναι και ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης. Κλειστά επ΄ αόριστον και τα τελωνεία σε Κήπους και Προμαχώνα.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Τα επόμενα βήματά τους συζητούν οι αγρότες της Κρήτης

Σήμερα  αναμένεται να συνεδριάσει το Παγκρήτιο συντονιστικό όργανο των αγροτών, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των αγροτών, οι οποίοι παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί παραμένουν στα πλόκα που έχουν στηθεί τόσο στην περιοχή του Καρτερού, στο Ηράκλειο, όσο και σε Οροπέδιο Λασιθίου και Μεγάλα Χωράφια Χανίων.

Οι ίδιοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σημειώνεται ότι κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά, καθώς διακοπές υπάρχουν σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

Άλλωστε, οι αγρότες, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, δεν επιθυμούν να έλθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές τάξεις.

athina984

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα