Εξαφανίσεις-μυστήριο στο Μεσολόγγι. Όλα τα σενάρια ανοικτά

Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους άνδρες που τα ίχνη τους χάθηκαν στο Μεσολόγγι, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για τον Βασίλη Γρατσάνη από τα Πηγάδια του Ξηρομέρου και τον Ιωάννη Κορδώση από τον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για την την τύχη των δύο αγνοούμενων νεαρών.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του Mega Ελίζα Καλίτση, οι αρχές ανακρίνουν διάφορα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους, που να στρέφουν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι τελευταίες κινήσεις των δύο νεαρών, Γιάννη Κορδόση και ο Βασίλη Γρατσάνη, προτού εξαφανιστούν καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ, στο χωριό Πεντάλοφος.

Κτηνοτρόφος ο πρώτος και εργάτης ο δεύτερος, οι δύο νέοι ήταν φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και έκαναν στενή παρέα. Ο Βασίλης Γρατσάνης, από τα Πηγάδια Παλαιομανινας, συναντήθηκε με τον Γιάννη Κορδόση και την παρέα τους στο χωριό Πεντάλοφος, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασκέδασαν σε μπαρ των χωριών Νιοχώρι και Πεντάλοφος, όπου και τους άφησε τα ξημερώματα ένας φίλος τους, ώστε να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Για άγνωστο λόγο πέρασαν από το χωριό Λεσίνι, καλύπτοντας μια απόσταση τριών χιλιομέτρων σε 12 λεπτά. Εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους, όπως και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων, λίγο μετά τις 5 το πρωί.

Όπως λένε φίλοι και συγγενείς, οι δύο νεαροί δεν είχαν προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά τους και κάποιοι φοβούνται ότι μπορεί να βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.

Με τρεμάμενη φωνή, που σπάει από τη συγκίνηση και την αγωνία, η μητέρα του Γιάννη Κορδόση απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να δώσει μία πληροφορία που να οδηγήσει στα ίχνη τους. Το πρωί, έκανε δραματική έκκληση από την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τους δύο φίλους να ενημερώσει τις αρχές.

Με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά της η αδελφή του 40χρονου και ζητά απαντήσεις για την τύχη του αδελφού της και του φίλου του. “Παρακαλώ όλο τον κόσμο ό,τι ξέρουν για τα παιδιά, να βρεθούν. Είμαστε μέσα στην αγωνία και σε μια τρέλα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει”, λέει στις τηλεοπτικές κάμερες.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, μαζί με σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και σε σημεία του Αχελώου ποταμού, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να πετάξει ελικόπτερο με θερμικές κάμερες πάνω από το σημείο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα