Ζητούσε από 13χρονη γυμνές φωτογραφίες της

Στη σύλληψη ενός 44χρονου Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία μιας μητέρας και της 13χρονης κόρης της στη Δίωξη, σύμφωνα με την οποία τον περασμένο Ιούλιο την προσέγγισε άγνωστος, που της είπε ότι ήταν 21 ετών, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από συνομιλίες που είχαν το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, η ανήλικη του απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, και ταυτοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στο σπίτι του 44χρονου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη την Τρίτη στο σπίτι του 44χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε στα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 44χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.

Επίσης, βρέθηκε πληθώρα φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω διαδικτύου, σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, γυμνές φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στην 13χρονη, καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με διαφορετικά προφίλ ατόμων-χρηστών.

Σημειώνεται ότι διενεργούνται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις δεκάδες φωτογραφίες που βρέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 44χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα