Νεκρός 41χρονος από την κακοκαιρία στο Βόλο

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα ένας 41χρονος στη θάλασσα στην περιοχή Λεχώνα Βόλου. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του πάνω σε καταμαράν, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή, όταν λίγο πριν τις 18:00 ξέσπασε στην περιοχή ξαφνικό μπουρίνι το οποίο αναποδογύρισε το σκάφος, με αποτέλεσμα και οι δύο άνδρες να βρεθούν στη θάλασσα.

Αρχικά οι δύο άνδρες κολυμπούσαν δίπλα - δίπλα, όμως λόγω της έντονης θαλασσοταραχής έχασαν, μέσα σε λίγα λεπτά, την μεταξύ τους επαφή. Ο ένας κατάφερε να βγεί σώος στη στεριά και να ειδοποιήσει το Λιμενικό ενώ, δυστυχώς, ο δεύτερος εντοπίστηκε, νεκρός, λίγη ώρα αργότερα, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Η σορός του 41χρονου έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

Διακόπτονται οι έρευνες για τον 46χρονο

Τη Δευτέρα το πρωί θα συνεχιστούν οι έρευνες στον Αίσωνα ποταμό, στην Κατερίνη, για τον εντοπισμό του 46χρονου άνδρα, πατέρα τριών παιδιών, καθώς το σκοτάδι που έπεσε και η μεγάλη ποσότητα λάσπης μέσα στο ποτάμι, καθιστούν επικίνδυνες τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Οι έρευνες, στις οποίες θα πάρει μέρος και κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος επειδή ο Αίσωνας εκβάλει στη θάλασσα, θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.



Νωρίτερα το απόγευμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν μετά από πολύωρες προσπάθειες να ανασύρουν το αυτοκίνητο του 46χρονου, το οποίο είχε εντοπιστεί στην κοίτη του Αίσωνα τα ξημερώματα του Σαββάτου, χωρίς, όμως, να βρεθεί κανένα ίχνος του άνδρα είτε μέσα είτε γύρω από το όχημα.

Στις έρευνες συμμετείχαν οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ στον ποταμό πραγματοποίησε περιπολίες και μια διασωστική λέμβος μαζί με δύτες.

Κινδύνευσαν παιδιά

Πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία.

Στα Μέθανα κινδύνευσαν άμεσα δυο παιδιά όταν το νερό μπήκε μέσα στο σπίτι τους, χάρη, όμως, στην άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, τα παιδιά μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφαλές σημείο.

Στα Μέθανα τα ορμητικά νερά παρέσυραν, μάλιστα, και δύο οχήματα, ωστόσο οι οδηγοί πρόλαβαν να βγουν από αυτά.

Τα ορμητικά νερά έβαλαν σε κίνδυνο και οχτώ άτομα στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου, όταν πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όμως και εκεί απεγκλωβίστηκαν άμεσα από τους πυροσβέστες.

Δυσκολίες παρουσιάζει και η κυκλοφορία γενικότερα

Παραμένουν τα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης προέκυψαν στη ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα προς Αθήνα (στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Αγίων Θεοδώρων και της Ολυμπίας Οδού.

Κανονικά διεξάγεται, πλέον, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, το οποίο παρέμεινε κλειστό από τις 16:30 στο 39ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα