Ισχυρή καταιγίδα χτυπάει σε λίγο την Αττική. Ποτάμια οι δρόμοι στα δυτικά

Ισχυρή καταιγίδα αναμένεται να "χτυπήσει" σε λίγο την Αττική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Η κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά και νότια.

Πάντως αυτήν την ώρα ισχυρή βροχόπτωση που έχει μετατρέψει τους δρούνους σε ποτάμια πλήττει αυτή την ώρα περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη 01.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής έχουν υπάρξει 26 κλήσεις για άντληση υδάτων στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων.

Σύμφωνα με κατοίκους της Μάνδρας, η βροχόπτωση έχει δημιουργήσει χείμαρρο στο κέντρο της πόλης. Καταγγελίες μιλούν για ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει αυτοκίνητα ενώ δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Παράλληλα υπάρχουν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπήρξαν τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Οι δύο πρώτες αφορούσαν σε ενοίκους σπιτιών (ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και ένα ακόμη άτομο) ενώ η τρίτη σε οδηγό που εγκλωβίστηκε στο όχημά του.

Η μεγάλη και παρατεταμένη καταιγίδα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρότι η βροχόπτωση σταμάτησε, η μεγάλη ποσότητα νερού είχε ως αποτέλεσμα να σημειώνονται υπερχειλίσεις ρεμάτων.

Σε «κόκκινο συναγερμό» για πλημμύρες έχουν τεθεί το Δυτικό τόξο, οι περιοχές Μάνδρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου καθώς και περιοχές που βρίσκονται στα Δυτικά άκρα του Νομού Αττικής.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της Γέφυρας της Μάνδρας μέχρι το κέντρο της περιοχής ενώ έχει κλείσει και η έξοδος της Αττικής οδού προς Μάνδρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα