Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που χτύπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό

Επίθεση από βαρυποινίτη κρατούμενο δέχθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και λιποθύμησε όταν μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών!

Την επίθεση την επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος επισήμανε ότι ο πελάτης του δεν κατήγγειλε το περιστατικό ούτε ζήτησε προστασία από τη διεύθυνση των φυλακών.

Ως δράστης φέρεται ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, κασκαντέρ που αντικαθιστούσε τον Τσακ Νόρις σε επικίνδυνες σκηνές. Ο Βαρελάς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις 2 ετών γιου του τον Νοέμβριο του 2011, ενώ κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές συντόνιζε σκληρή ομάδα εκβιαστών στην Καλαμάτα.

Τα ερωτήματα πάντως που ανακύπτουν σχετικά με τις αποκαλούμενες φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι εύλογα.

Πώς γίνεται σε τέτοιου είδους σωφρονιστικά καταστήματα, όπου υποτίθεται ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας, οι κρατούμενοι να είναι έκθετοι;

Επιπλέον ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τους λόγους της επίθεσης στον Χριστόδουλο Ξηρό από τον Βασίλη Βαρελά, με τον οποίο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά, δεν φέρονται να είχαν προηγούμενα. Ως εκ τούτου, ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση; Ποιον ενόχλησε ο Ξηρός και δόθηκε η εντολή ξυλοδαρμού του;

Στα εν λόγω ερωτήματα αρμόδιος να απαντήσει είναι ο… έκθετος διευθυντής των φυλακών, ο οποίος δεν φρόντισε να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων.

Η δε ενημέρωση που... δεν δόθηκε ποτέ από τη διεύθυνση των φυλακών αφήνει έκθετο και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα