Χριστόδουλος Ξηρός: Συνελήφθη με ξανθιά μαλλιά και μούσια

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τρομοκράτη, όπως συνελήφθη στην περιοχή της Ανάβυσσου. Η εικόνα του είναι σαφέστατα πολύ διαφορετική από εκείνη που είχαμε όλοι από το βίντεο που είχε κυκλοφορήσει λίγο μετά την απόδρασή του.

Την ίδια ώρα κάτοικος της περιοχής κάνει λόγο για έναν άνδρα άνετο που όμως τα είχε λίγο χαμένα. "Ήταν άνετος και έδειχνε την εικόνα κάποιου που δεν είχε σώας στα φρένας." και συμπλήρωσε πως έμοιαζε "περίεργος, λίγο ατημέλητος, αλλά δεν δίσταζε να κοιτάζει στο πρόσωπο τον περαστικό. Οδηγούσε το ποδήλατο μόνος του. Είπαμε όμως περίεργο ένας ξένος, πηγαινοέρχεται σαν χαμένος, όχι ακριβώς άσχετος, αλλά δεν σου κινούσε τις υποψίες ότι είναι ο συγκεκριμένος."

Σύμφωνα με το news247 στην ερώτηση του αν κατάλαβαν ποιος είναι και αν έμοιαζε επικίνδυνος απάντησε: "Δεν φαινόταν καθόλου επικίνδυνος ούτε ότι μπορούσε να κάνει κάτι κακό, ήρεμες κινήσεις, ψιλοχαμένος και κάνει εντύπωση ότι έδειχνε το πρόσωπό του. Αν είχαμε υποψίες ότι αυτός είναι ίσως κινούσε την περιέργεια. Κυκλοφορούσε στην παραλία, με το ποδήλατο μόνος του. Στο δρόμο που συνδέει το σπίτι του στην Άγια Σμίνθη με την παραλιακή".


Συγχαρητήρια Κικίλια στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Ξηρού μέσω twitter


Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω  Twitter. «Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός.

Πως έφτασε η Αστυνομία στα «ίχνη» του Χριστόδουλου Ξηρού

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση. Ο Ξηρός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οπλοφορούσε τη στιγμή της σύλληψής του.

Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Με ποδήλατο πραγματοποιούσε τις μετακινήσεις του, το τελευταίο διάστημα, ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξηρός ήταν δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ενώ -μετά από λίγο διάστημα- ο ίδιος έκανε την εμφάνισή του μέσω βίντεο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Έστησαν ατύχημα για να συλλάβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

Σύμφωνα με το enikos με εικονικό ατύχημα, που προκάλεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε, ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη.

Επίσης, η πληροφορία για το πού βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός έφτασε στην Αστυνομία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τηλεφώνημα πολίτη.

Τη στιγμή της σύλληψης ο Ξηρός οδηγούσε το ποδήλατό του, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί τους είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής θα επεκταθεί στο Λουτράκι και στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα