Νέο σήμα κινδύνου από πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Νέο θρίλερ με πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε δυτικά της Κέρκυρας.

Το πλοίο μάλλον φορτηγό εξέπεμψε σήμα κινδύνου δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 400 με 700 άτομα, πιθανότατα και παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσουν δύο ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο πλοίο επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο και για την κατάστασή του.

Αυτήν τη στιγμή επί τόπου σπεύδουν 2 Super Puma και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή της φρεγάτας «Ναβαρίνο» που έπλεε κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται το «Norman Atlantic» και η οποία εσπευσμένως άλλαξε ρότα και κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή απ' όπου εκπέμφθηκε το SOS.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα