Norman atlantic: Πέντε οι νεκροί της τραγωδίας

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για ακόμη 4 νεκρούς στο Norman Altantic και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός, έχουν εντοπιστεί 4 σοροί στη θάλασσα από ιταλικό ελικόπτερο.

Στο σημείο σπεύδει σκάφος του ιταλικού λιμενικού σώματος για να τους περισυλλέξει. Tα στοιχεία των νεκρών θα δοθούν στη δημοσιότητα με νέα ανακοίνωση.

Η τραγική αυτή επιβεβαίωση ανεβάζει στους πέντε τον αριθμό των νεκρών, αφού  από το δυστύχημα στο πλοίο έχασε τη ζωή του ένας Έλληνας, ο Γιώργος Δούλης. Η γυναίκα διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι, μαζί με τη σορό του άνδρα της.

Aπό το Λιμενικό Σώμα έγινε γνωστό περίπου στις 14.35 ότι το σύνολο των διασωθέντων ανέρχεται στους 407, ενώ δόθηκε εντολή αποδέσμευσης του πλοίου «Cruise Europa» προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια 69 διασωθέντες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιπλέον κατέστη γνωστό ότι καταρτίζονται λίστες με τα ονόματα των διασωθέντων οι οποίοι θα μεταφερθούν προς τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Ανκόνα και της Πάτρας.

Ο Τούρκος πολίτης που διεσώθη ήταν ο πρώτος που ανέφερε πως υπάρχουν 4 νεκροί επιβάτες σε τσουλήθρα του πλοίου Norman Atlantic .

Η μαρτυρία του Τούρκου επιβάτη : «Είδα τέσσερις ανθρώπους νεκρούς, με τα ίδια μου τα μάτια, είμαι απολύτως βέβαιος, ήταν μπροστά μου. Ηταν τέσσερις οι νεκροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, νομίζω, γιατί στο σκοτάδι δεν μπορούσε να δω καλά. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς έπεσαν στη θάλασσα. Είδα επίσης ανθρώπους που επέβαιναν ένα βάρκα και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα και δεν ξέρω τι συνέβη σε αυτούς».

Εν το μεταξύ συνεχίζεται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και ως επί τω πλείστον από αέρος η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το Norman Atlantic, όπου χθες τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά για άγνωστη αιτία.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελληνικά και ιταλικά ελικόπτερα, ενώ ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 407, ενώ 71 παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Εξετάζονται επίσης και τα σενάρια περί ύπαρξης παράνομων μεταναστών στο πλοίο.

Έρευνα για ποινικές ευθύνες σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic διέταξε η εισαγγελία του Μπάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Norman Atlantic έχει ακόμα μερικές εστίες φωτιάς ενώ έχει σταματήσει η διαδικασία της ρυμούλκησής του από χθες, καθώς ήδη έσπασε δυο φορές το ρυμούλκειο. Παράλληλα, ελληνικό C-130 μετέφερε 7 διασωθέντες στην Κέρκυρα, έξι εκ των οποίων Έλληνες.

Την ίδια ώρα, κατέπλευσε στο Μπάρι το εμπορικό Spirit of Piraeus με 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων είναι 27 Έλληνες. Αρχικά ήταν να καταπλεύσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας, αλλά προκρίθηκε η λύση του Μπάρι.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα