Norman Atlantic: Γιατροί και νοσηλευτές στο πλοίο. Μαρτυρία - επιβάτη, όλοι καλά

Συνεχίζεται το θρίλερ και η αγωνία για τους  478 επιβαινόντων στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic». υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίστηκε όλο  νύχτα  η επιχείρηση διάσωσης,των επιβατών. Επιβάτης εγκλωβισμένος μάρτυρας οδηγός φορτηγού σε πρωινή σημερινή επικοινωνία στην τηλεποπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δήλωσε την ανησυχία του και τον φόβο του ,επίσης ότι δεν υπάρχουν επιβάτες αυτήν την ώρα που να έχουν τραυματιστεί ή να κινδυνεύει η ζωή τους λόγω των συνθηκών. Η φωτιά παραμένει να καίει το πλοίο δήλωσε ο επιβάτης

 

264 επιβάτες έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο πλοίο - ενώ ακόμη 213  παραμένουν σε κίνδυνο αφού έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το σοκ, τη βροχή τον ισχυρό άνεμο και το κρύο . Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πνέουν 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς.

Ένας νεκρός,Έλληνας, εγκλωβίστηκε στην γλίστρα

Το πλοίο έχει πάρει κλίση επτά μοιρών.

Συγγενείς των επιβατών αγωνιούν γιατί η επικοινωνία έχει χαθεί με τους επιβάτες που παραμένουν ακόμη στο πλοίο τα ονόματά τους δεν έχουν αναφερθεί στη λίστα με τους διασωθέντες . Από την Ιταλία πάντος αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή αγνοούμενοι.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Spirit of Piraeus" μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων είναι 27 Έλληνες.

 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς των επιβατών του Norman Atlantic έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπροσωπος τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός.

Πρόκειται για τα: 210-4191714 και 210-4191316

Συγκλονίζει το βίντεο με τις προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων των Super Puma, των ελικοπτέρων, που επιχειρούν διασώσεις από το πλοίο.

 

Ο Ελληνας νεκρός

 

Ο Έλληνας Γιώργος Δούλης και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Norman Atlantic», ενώ έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 45 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας.

Ο άτυχος άνδρας βρήκε τον θάνατο στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τη βάρκα διάσωσης μαζί με μια γυναίκα (πιθανόν σύζυγό του). Τα δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα με καταγωγή από την Πάργα, ο οποίος έμενε μόνιμα στη Ζυρίχη και είχε επισκεφτεί με τη σύζυγό του την Ελλάδα για τις γιορτές.

 

Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 υπήκοοι ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Έλληνες.

 

Από το πλήρωμα: 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες.

Το χρονικό

Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Στο πλοίο, τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, επέβαιναν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56μελές πλήρωμα. Ανάμεσά Έλληνες και πολλοί ξένοι. Έλληνας είναι και ο νεκρός άνδρας που εγκλωνίστηκε στη γλίστρα του πλοίου, την ώρα που προσπαθούσε μαζί με τη γυναίκα του να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο πλοίο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, οκτώ ιταλικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 2-3 ατόμων και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με δυνατότητα μεταφοράς 6-7 ατόμων που απογειώνονται, από το Λέτσε, συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

 

Στο Λέτσε έχει μεταβεί δεύτερο πλήρωμα για να αντικαταστήσει τα μέλη του Super Puma που επιχειρούν από το μεσημέρι. Εκτίμηση είναι ότι τις επόμενες ώρες η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή θα περάσει στο ηπειρωτικό μέρος της χώρας και έτσι θα δοθεί δυνατότητα στα άλλα 4 ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Η παρουσία του ιταλικού ελικοπτεροφόρου Σαν Τζόρτζιο, στην περιοχή θα διευκολύνει τα πτητικά μέσα να μειώσουν το χρόνο για τον απεγκλωβισμό επιβατών.

 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης 2 αεροσκάφη C-130 και άλλα 2 ελικόπτερα.

 

Τα ξημερώματα αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ και η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ

 

Η Rai μεταδίδει εικόνα από το θρίλερ εν πλω που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ THN ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό όλων των εξελίξεων

 

6.39 Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του Έλληνα νεκρού στο φλεγόμενο Norman Atlantic, η οποία μίλησε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

 

06.30 Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

 

05.27 Από εναέρια μέσα συνεχίζεται η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο καθώς σταμάτησε η μετεπιβίβαση επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

 

03.36 Γίνεται προσπάθεια ώστε οι δεκάδες εγκλωβισμένοι να επιβιβαστούν από το ακυβέρνητο πλοίο στο σκάφος του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

02.04 Πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης των ελληνικών ελικοπτέρων που γίνεται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

01.41 Στις 3 το πρωί αναμένεται να κάνει επιχείρηση διάσωσης το ελληνικό Σούπερ Πούμα

 

01.07 Στο αεροδρόμιο του Λέτσε προσγειώθηκε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

 

00.44 Αλλες δύο λίστες με στοιχεία διασωθέντων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας.

 

00.34 Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία έχει στηθεί στην περιοχή που φλέγεται το «Norman Atlantic» επανήλθε με νέο του tweet ο Ιταλός πρωθυπουργός και έκανε «λόγο για μία μακρά νύχτα...».

 

00.25 Τα ατσάλινα νήματα του ρυμουλκού που είχαν γαντζώσει το πλοίο έσπασαν και αντικαταστάθηκαν με καινούρια, σε μια νέα προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου.

 

00.11 Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του YPEUA απ' όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του ιταλικού επιβατηγού πλοίου.

 

 

Norman Atlantic: Καπετάνιος και μηχανικός εγκατέλειψαν το πλοίο;

Norman Atlantic: Και 5η λίστα με διασωθέντες


Norman Atlantic: Δεν αντέχουν τα σχοινιά της ρυμούλκησης. Live η επιχείρηση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα