Τι υποστήριξε ο μακελάρης για το Μικρολίμανο . Πως πιάστηκε

Σε ένα υπόγειο στην οδό Αγίας Λαύρας 36 στου Γουδή άνδρες της ασφάλειας και των ΕΚΑΜ αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τον μακελάρη που σκόπρισε τον πανικό πυροβολόντας εν ψυχρώ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό στο Μικρολίμανο ο μανιακός με το καλάσνικοφ, ο Αρμπέρ Μπάκο εντοπίστηκε να κοιμάται μαζί με συνεργό του στο υπόγειο διαμέρισμα.

Ο 31χρονος πιάστηκε στον ύπνο καθώς αιφνιδιάστηκε από την παρουσία των αστυνομικών και δεν προέβαλε αντίσταση.

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στο Γουδή, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες άλλοι αστυνομικοί.



Η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο 31χρονος πιάστηκε στον ύπνο, καθώς αιφνιδιάστηκε από την παρουσία των αστυνομικών και δεν προέβαλε αντίσταση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα, εισέβαλαν στον χώρο και πέρασαν χειροπέδες στον κακοποιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν άοπλος.

Ο μακελάρης υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από όσα έγιναν στο Μικρολίμανο, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, καθώς ήταν μεθυσμένος και έφυγε από εκεί με ταξί. Αυτό υποστήριξε κατά την προανάκριση, σύμφωνα με πληροφορίες

Για την επίθεση στο καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα υποστήριξε ότι αυτός ήταν ο δράστης, αλλά πήρε την εντολή από κάποιους που είχαν διαφορές με τον ιδιοκτήτη.

Επίσης, παραδέχτηκε ότι έκανε μια ληστεία σε ανταλλακτήριο Western Union.


Εν τω μεταξύ, αίσθηση πάντως προκαλούν οι ισχυρισμοί ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας ότι ο Μπάκο, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, επισκέφθηκε το κατάστημά του και ζήτησε αναψυκτικό.

O ιδιοκτήτης, όπως υποστηρίζει, είχε και μια σύντομη συζήτηση με τον κακοποιό, ενώ όταν τον ρώτησε αν είναι Αλβανός, εκείνος το αρνήθηκε και του απάντησε ότι κατάγεται από τη Ρουμανία.

Ο Αλβανός μακελάρης θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη, μετά τις 12 το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά.

Μπαινόβγαινε στο “σπίτι του μπογιατζή” επί πέντε μήνες

Το υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Γουδή, όπου και συνελήφθη σήμερα, είχε νοικιάσει πριν από σχεδόν ένα χρόνο ένας ακόμα Αλβανός, που συνελήφθη μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο. Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με τους γείτονες, ήταν γνωστός στη γειτονιά ως “μπογιατζής”.

Μάλιστα, ο Αρμπέρ Μπάκο εμφανιζόταν πολύ συχνά στο συγκεκριμένο σπίτι, κυρίως πριν από 4-5 μήνες και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από τη γειτονιά, ενώ στο σπίτι του “μπογιατζή” μπαινόβγαιναν συχνά κι άλλα άτομα, επίσης υπήκοοι Αλβανίας.

Οι γείτονες αναγνώρισαν τον 31χρονο Αλβανό από τη φωτογραφία που έδειξαν τα ΜΜΕ και επικοινώνησαν με την αστυνομία, ενώ ο έτερος Αλβανός που επίσης συνελήφθη, αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.
H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ο αναζητούμενος εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, όπου κρυβόταν, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του παραπάνω 31χρονου αλλοδαπού.

Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.



Ο δράστης μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι τον κάλυπταν. To μεσημέρι της Πέμπτης θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα