Δολοφόνος της Βουτσινά: Την αγαπώ ακόμη πολύ

Με σκυμμένο το κεφάλι, φωνή που κόμπιαζε, λέγοντας συχνά δεν θυμάμαι, και κάνοντας διαρκώς παύσεις απολογήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου ο 33χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τη Ναταλία Βουτσινά μέσα στο σπίτι της, στην Πάτρα, και καταδικάστηκε (προχθές αργά το βράδυ) σε ισόβια κάθειρξη. Ο ίδιος έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη εκείνη το μοιραίο πρωινό της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013, ενώ ισχυρίστηκε ξανά ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την αδικοχαμένη 43χρονη, μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού και σύζυγο του Πατρινού εκδότη και δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη.

«Οταν μπήκα στο σπίτι της, αρχίσαμε να καβγαδίζουμε κι εκείνη μού πετούσε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Με μάλωνε, μου φώναζε πολύ και με χτυπούσε στο κεφάλι. Τότε εξοργίστηκα και τη σκότωσα» είπε απολογούμενος ο Εντ Τζάνκα, παίρνοντας το βλέμμα του από τους δικαστές και καρφώνοντάς το στο πάτωμα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά συνέχισε ζητώντας συγγνώμη, βουρκωμένος: «Μακάρι να με συγχωρήσουν ο Θεός και η οικογένειά της. Την αγαπούσα και την αγαπώ ακόμα πάρα πολύ. Δεν τη θέλω τη ζωή μου, με κρατούν με φάρμακα» ισχυρίστηκε. Πάντως στις περισσότερες ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων των δύο πλευρών ο δράστης απαντούσε: «Δεν θυμάμαι».
[Το σπίτι όπου έγινε το έγκλημα] Υστερα από μαραθώνια διαδικασία το δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δύο χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός για μειωμένο καταλογισμό. Το δικαστήριο επίσης δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι δήθεν ήξερε την άτυχη γυναίκα και το πάθος του ήταν αυτό που τον οδήγησε στο έγκλημα.

«Η Δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της καλά, όμως οι άνθρωποι δεν αναπληρώνονται με μια δικαστική απόφαση» ήταν οι δηλώσεις του συντρόφου της 43χρονης μετά την ετυμηγορία.

«Οι οικογένειες Βρη και Βουτσινά αισθάνονται ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του εφικτού, με δεδομένο ότι η Ναταλία δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στη ζωή. Το δικαστήριο δεν παρασύρθηκε από επισφαλείς ψυχιατρικές γνωματεύσεις που έδωσαν αρχικά την εντύπωση ότι υπήρχε υπόβαθρο μειωμένου καταλογισμού. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν, ο δράστης και ήξερε, και αποφάσισε, και έπραξε απόλυτα ενσυνείδητα τη φρικαλέα πράξη του, για την οποία τιμωρήθηκε» είπε στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Νιάρος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Δημήτρης Γκαβέλας επισήμανε: «Το δικαστήριο, αντιφατικά προς την απόφασή του να διορίσει πραγματογνώμονες -στοιχείο που υποδεικνύει ότι είχε αντιληφθεί πως ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης-, τελικά δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του. Ομως ο εισαγγελέας στην πρότασή του έκανε δεκτό τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης και πιστεύω ότι στο εφετείο η τύχη του θα είναι διαφορετική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα