Πάτρα: Οργή και πόνος στην κηδεία του σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε

Με κεντρικό σύνθημα ''ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα'' συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, συνόδεψαν τον 62χρονο στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του 62χρονου άνεργου σχολικού φύλακα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας άλλο την ανεργία και οικονομικά προβλήματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00

Στην εξώδιο ακολουθία σύμφωνα με το patrastimes, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων από την Πάτρα, την Αθήνα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τον Κορυδαλλό.

Νωρίτερα οι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα "Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα".

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο από την απόλυση και τους απανωτούς φόρους που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ο 62χρονος προσπαθούσε να πάρει την σύνταξή του αλλά του έλειπαν λίγα ένσημα, τον οδήγησαν στο απονενημένο διάβημα.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων Λάρισας κ. Αυγέρης ευχήθηκε να είναι το τελευταίο θύμα της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι "δεν θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί" την κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα