Σκάνδαλο μαμούθ με επικίνδυνα ελαστικά λεωφορείων και τρόλεϊ

Μεγάλη απάτη με πλαστά έγγραφα που προκάλεσαν ζημία 2.350.000 ευρώ στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. την ώρα που λεωφορεία και τρόλεϊ «φορούσαν» επικίνδυνα ελαστικά αποκάλυψε η Οικονομική Αστυνομία! Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση που προμήθευε με ελαστικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πλαστογραφούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους προκειμένου να είναι παρόμοια με τα στάνταρ που είχε θέσει η εταιρία του Δημοσίου. Ολα αυτά τα χρόνια, ο 59χρονος εισαγωγέας ελαστικών έδινε προσφορές στους ανοιχτούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούσε η ΟΣΥ Α.Ε. με τις πιο συμφέρουσες τιμές, για ελαστικά όμως που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο οργανισμός.

Επειτα από καταγγελίες και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως τα ελαστικά ήταν αμφιβόλου ποιότητας, άρα αυξημένης επικινδυνότητας, και προέρχονταν από εργοστάσιο της Ασίας, το οποίο δεν έχει έγκριση ευρωπαϊκών οργανισμών! Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο επιχειρηματίας πλαστογραφούσε τα σχετικά έγγραφα στους διαγωνισμούς προκειμένου να φαίνεται πως τα ελαστικά που διέθετε πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Από την αστυνομική έρευνα έχει διακριβωθεί ότι για το 2012 η ΟΣΥ Α.Ε. προμηθεύθηκε από την επιχείρηση του 59χρονου τουλάχιστον 9.000 ελαστικά. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου προσδιορισθεί επακριβώς η έκταση της απάτης, καθώς και τυχόν παράνομη εμπλοκή-συμμετοχή και σε άλλους δημόσιους διαγωνισμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα