Το πρωί παπάς και το βράδυ ... τραγουδιστής

Το πρωί ψέλνει στην εκκλησία και το απόγευμα συνθέτει παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία και ερμηνεύει! Ο παπα-Στεφανής Νίκας από τον Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου έχει καταφέρει να συνδυάσει, όπως λέει, τις δύο αγάπες του -που είναι ο Θεός και η μουσική- αρμονικά. Κάθε πρωί μεταβαίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Λευκόγια για να ψάλει τους ύμνους της εκκλησίας και να ευλογήσει τους πιστούς και έπειτα, όταν αρχίσει να πέφτει το φως της ημέρας, αφιερώνεται στη σύνθεση τραγουδιών, ενώ ερμηνεύει τις δημιουργίες του χαλαρώνοντας με παρέες σε καφενεία της περιοχής!

Ο παπά-Στεφανής είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς της ενορίας του και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ανυπομονούν να τον ακούσουν να τραγουδάει τα ριζίτικα τραγούδια που έχει γράψει σε διάφορες εκδηλώσεις και πανηγύρια. Οπως λέει ο ίδιος, «η λαϊκή παράδοσή μας πρέπει να διασωθεί», ενώ χαρακτηρίζει τους Κρητικούς μερακλήδες!

Το μόνο που φαίνεται πως τον στενοχωρεί, όπως εξηγεί, είναι ότι η νέα γενιά, αν και αγαπάει τη μουσική και χορεύει καλά, διότι έτσι έμαθε στο χοροδιδασκαλείο, δεν ξέρει να τραγουδάει. «Είναι υπέροχο συναίσθημα να είσαι πάνω στο πάλκο. Το να βλέπεις ανθρώπους να διασκεδάζουν και να είναι χαρούμενοι επειδή τους δίνεις εσύ τέτοια χαρά, σου δίνει απίστευτη δύναμη ψυχής. Εγώ δίνω όλο μου το είναι για να τους κάνω χαρούμενους και ευτυχισμένους κι εκείνοι μου δίνουν απίστευτη χαρά και ικανοποίηση με το χειροκρότημα και το χαμόγελό τους» περιγράφει ο ιερέας. Σύμφωνα με το candianews.gr, είναι πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 13 και 9 ετών, τα οποία φαίνεται ότι έχουν πάρει πολλά χαρίσματα από τον ίδιο, αφού ασχολούνται κι εκείνα με τη βυζαντινή μουσική. Σημειώνεται ότι ο ιερέας, εκτός από τους στίχους που γράφει και τα τραγούδια που ερμηνεύει, παίζει αρκετά μουσικά όργανα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα