Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ΕΚΠΑ

Έκκληση προς φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν ειρηνικά από την Πρυτανεία, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά το Πανεπιστήμιο Αθηνών, απηύθυνε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης. Χαρακτήρισε δε οριστική την απόφαση του να φυλάττονται οι χώροι από ιδιωτική εταιρεία και είπε ότι «αν δεν αποχωρήσουν οι φοιτητές θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε το νόμο», κάτι που - όπως είπε- «δεν επιθυμούμε».

Το θέμα προκάλεσε ένταση και στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι ο χώρος της Πρυτανείας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι ο καθένας έχει δικαιώμα να καθορίσει τους όρους εισόδου και εξόδου.

Ο κ. Φορτσάκης με διαβεβαιώνει ότι ούτε κλειδώματα υπάρχουν, ούτε τίποτα ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. Απευθυνόμενους προς τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «δεν έχετε δικαιώμα να μπαίνετε έτσι κύριοι συνάδελφοι, να ανησυχείτε ναι, αλλά ανήσυχους έλεγαν τους τραμπούκους έξω από τις διαδηλώσεις. Εσείς είστε σοβαροί άνθρωποι δεν είστε τραμπούκοι».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Θεαφανώ Φωτίου, δήλωσε «εμείς σεβόμαστε τον πανεπιστημιακό θεσμό, όχι όμως τον κ.Φορτσάκη και διάλογος θα γίνει εφόσον εκείνος ζητήσει συγγνώμη».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών με αφορμή μήνυση που κατέθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  για διατάραξη λειτουργίας Πανεπιστημίου(πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φορτσάκης δεν ζητεί την άμεση επέμβαση της αστυνομίας αφού όπως αναφέρει μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταστροφές που να δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Μάλιστα, σήμερα , όπως υπογραμμίζει ο πρύτανης το πανεπιστήμιο λειτούργησε κανονικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα