Το απόγευμα η μεγάλη συναυλία για τον Φύσσα

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να γίνει η μεγάλη συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 17:00, έναν χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του. Για αυτό το λόγο, στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, με εντολή της αστυνομίας, ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή εντάσεων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων εν όψει της συναυλίας που έχει προγραμματιστεί.

Στην αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου Φύσσα θα ενώσουν τις φωνές του περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά ρεύματα, ενώ ανάμεσα τους είναι οι: Δ. Πουλικάκος, Γ. Γιοκαρίνης, Σπ. Γραμμένος, Ν. Ζιώγαλας, Λαθρεπιβάτες, Γ. Χαρούλης, Κακό Συναπάντημα, Σπυριδούλα, Μπ. Στόκας, Υπόγεια Ρεύματα, magic de spell κ.α.

​Πάντως, με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, τίμησαν τον ίδιο, δεκάδες φίλοι αλλά και απλοί πολίτες, την Πέμπτη σε αντιφασιστική πορεία που έγινε στη μνήμη του, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα και το star.gr.

Δυστυχώς όμως η πορεία αμαυρώθηκε από τους γνωστούς- άγνωστους, καθώς μια ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων με αντιασφυξιογόνες μάσκες στην οδό Σαλαμίνος έσπασαν ΚΕΠ, υποκαταστήματα τραπεζών και ανταλλακτήριο χρυσού ενώ έκαναν πλιάτσικο σε γνωστό υποκατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας. Την ίδια ώρα σε κόλαση μετατράπηκε και η οδός Κωνσταντινουπόλεως.

Μάλιστα όταν μια κυρία που βρισκόταν στα ΚΕΠ τους είπε: ''Ρε παιδιά γιατί το σπάτε;'' εκείνοι την χτύπησαν και πήγε ασθενοφόρο στην περιοχή για να την παραλάβει!

Να σημειωθεί ότι περίπου 73 άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα