Χαλάνδρι: Κομπίνα με εικονικές αποδείξεις σε ψητοπωλείο!

Συνελήφθησαν σήμερα δύο διαχειριστές εταιρείας ,ένας 41χρονος και μία 38χρονη.

Οι δύο συλληφθέντες διατηρούσαν ψητοπωλείο, στο οποίο εξέδιδαν μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή εικονικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τις οποίες και παρέδιδαν στους πελάτες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Από τους αστυνομικούς ελήφθησαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την αντιπαραβολή στοιχείων που διενεργήθηκε μεταξύ των ολοκληρωμένων παραγγελιών και των νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για τη χρονική περίοδο από 08/05/2012 έως και 22/06/2013, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Για πάνω από έναν χρόνο δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 373 παραστατικά στοιχεία, συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 217.000 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απόφυγε την απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), ύψους 40.585 ευρώ.
Για τις διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα