Από άθεος και ροκάς ... ιεραπόστολος στην Αφρική!

Μια ζωή που θα μπορούσε να είναι ταινία ... Στα νιάτα του έπαιζε στο πλευρό του Μικ Τζάγκερ και τώρα βρίσκεται στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Σιέρα Λεόνε, είναι ιεραπόστολος και μάχεται κατά του ιού Έμπολα.

Αυτή είναι η ιστορία ζωής του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου ή αλλιώς Themi Adams, ο οποίος είναι ομογενής από την Αυστραλία.

Ο ίδιος στα νιάτα του δήλωνε άθεος και μαρξιστής, είχε μακριά μαλλιά και έπαιρνε μέρος σε διαδηλώσεις για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Αγαπούσε πολύ την μουσική και ήταν μέλος σε ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της Αυστραλίας, στους «The Files». Μάλιστα, το 1965 στη Μελβούρνη, η μπάντα του ιεραπόστολου άνοιξε την συναυλία των «Rolling Stones».

Στα 21 του όμως έκανε την ανατροπή, καθώς ανακάλυψε την Ορθοδοξία και της αφιερώθηκε ολοκληρωτικά. Ο ίδιος δηλώνει πως ξαφνικά βρήκε τον δρόμο του… Έτσι, παράτησε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες και στράφηκε στη Θεολογία. Μελέτησε Εβραϊκά και Αρχαία Ελληνικά στο Χάρβαρντ, πήρε διδακτορικό από το Πρίνστον και το 1999 έφυγε για Κένυα, για το μακρύ ταξίδι της ιεραποστολής.

Τα τελευταία χρόνια, ο 67χρονος βρίσκεται στη Σιέρα Λεόνα υπηρετώντας τους 2.000 ορθόδοξους που κατοικούν εκεί και πολεμάει μαζί με τους υπόλοιπους κατά του ίου Έμπολα, που έχει αφαιρέσει περισσότερες από 2.400 ανθρώπινες ζωές, ελπίζοντας ότι όλοι μαζί θα κερδίσουν τη μάχη ενάντια σ' αυτή τη μάστιγα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα