Πρόσληψη 16.000 αναπληρωτών καθητητών

Αρχίζουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 16.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις.

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιστώσεις για 16.000 θέσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Η διαδικασία για τις τοποθετήσεις αρχίζει αύριο.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν πιστώσεις για 5.000 αναπληρωτές και 11.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στις ειδικότητες δασκάλων, φιλολόγων, μαθηματικών, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους φυσικούς, τους καθηγητές ειδικής αγωγής, ξένων φιλολογιών και τεχνικών ειδικοτήτων.

Όπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί και αυτές οι ειδικότητες θα καλυφθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά και με δεύτερες αναθέσεις , καθώς φαίνεται ανέφικτο να εξοικονομηθούν τα κονδύλια ώστε να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές που χρειάζονται αυτήν τη στιγμή για όλες τις ειδικότητες και τις κατηγορίες σχολείων (ολοήμερα, μουσικά, καλλιτεχνικά, τεχνικά κ.ά.).

Ήδη πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν επιλεγεί να διδάξουν και δεύτερο μάθημα παρεμφερή με την ειδικότητά τους, ενώ και οι ωρομίσθιοι θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και θα κληθούν να διδάξουν περισσότερες ώρες. Από τις συνολικά 16.000 προσλήψεις, περίπου 5.000 αφορούν τις παραπάνω ειδικότητες αιχμή5 και οι περισσότεροι θα είναι οι δάσκαλοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής και ξένων φιλολογιών, κοινωνιολόγων και τεχνικών ειδικοτήτων.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν δοθεί στο υπουργείο Παιδείας τα κενά από όλες τις διευθύνσεις και από σήμερα θα ξεκινήσει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα και τις επόμενες μέρες θα γίνει το ίδιο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα