Συγκλονίζει ο θάνατος του Ανδρέα. Οι φίλοι του δεν γνωρίζουν τον χαμό του

Τον εντελώς άδικο, αναπάντεχο και πολύ πρόωρο χαμό του Ανδρέα Νίκα θρηνεί από αργά το βράδυ της Κυριακής (14 Σεπτεμβρίου) ο κερκυραϊκός αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο. Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όντας σε ηλικία μόλις 19 ετών, την ώρα που πήγαινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για να επισκεφθεί ένα φίλο και συμπαίκτη του που νοσηλεύονταν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του corfucorner.gr,  ο άτυχος νέος το βράδυ της Κυριακής βρίσκονταν σε ένα προποτζίδικο και παρέα με τους συμπαίκτες του στην ομάδα Νέων Κ20 της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, τον Λευτέρη Σγούρο (20 ετών), τον Γιώργο Γαρδικιώτη (20 ετών)και τον Αλέξανδρο Γρηγοράκη (19 ετών), παρακολουθούσαν στην τηλεόραση τον Τελικό του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας μεταξύ ΗΠΑ και Σερβίας. Κάποια στιγμή, ο Ανδρέας Νίκας μίλησε στο κινητό τηλέφωνο με τον τερματοφύλακα της ομάδας του, Θωμά Ντεντέ, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την εγχείρηση από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του (στις 6/9, στο ματς με τον Πανθρακικό), και συνεννοήθηκαν να τον επισκεφθούν.

Κατά τις 23:00, η τετραμελής παρέα των αγοριών επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν με προορισμό το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στο Κοντόκαλι, για να δουν τον φίλο τους. Οδηγός ήταν ο Γαρδικιώτης και συνοδηγός ο Νίκας, ενώ ο Γρηγοράκης κάθισε πίσω από τον Γαρδικιώτη και ο Σγούρος πίσω από τον Νίκα. Ώσπου, στο 5ο χλμ. της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας (θέση Σωτηριώτισσα), και για αδιευκρίνιστη αιτία, το αυτοκίνητο ξαφνικά βγήκε από την πορεία του, ανατράπηκε κι προσέκρουσε πάνω σε κολώνα. Με συνέπεια η δεξιά του πλευρά (κυρίως) να διαλυθεί.

Οι τέσσερεις νέοι διακομίστηκαν αμέσως στο παρακείμενο νοσοκομείο, με τον Ανδρέα Νίκα ευρισκόμενο σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον σώσουν, δίχως δυστυχώς να το καταφέρουν. Και στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (15/9) απεβίωσε.

Από την πρώτη στιγμή, στο νοσοκομείο έσπευσαν τόσο οι οικείοι και οι φίλοι των τεσσάρων παιδιών, όσο και οι άνθρωποι του ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα και οι συναθλητές τους στην ομάδσ Νέων. Ο Λευτέρης Σγούρος, που κάθονταν πίσω από τον Νίκα, υπέστη κατάγματα και θλαστικά τραύματα και υποβλήθηκε γρήγορα σε εγχείρηση. Οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, ο Γιώργος Γαρδικιώτης και ο Αλέξανδρος Γρηγοράκης, έχουν μόνο μερικούς μώλωπες και εκδορές και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Στα τρία παιδιά, οι γιατροί και οι οικείοι τους απέφυγαν να τους πουν τα δυσάρεστα νέα για τον χαμό του φίλου και συμπαίκτη τους, ώστε να μην τα επιβαρύνουν ψυχολογικά.

Το περασμένο Σάββατο (13/9), ο 19χρονος Ανδρέας Νίκας είχε αγωνιστεί ως βασικός στόπερ στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας Νέων του ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα με αντίπαλο την αντίστοιχη της Βέροιας, για το Πρωτάθλημα Υποδομής της Super League. Αυτό, έμελλε να είναι και το τελευταίο ματς της ζωής του...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα