Σαντορίνη, η ομορφότερη του κόσμου!

Μπορεί η Μύκονος να αναδεικνύεται σε αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα του καλοκαιριού», σύμφωνα με τον «Guardian», όμως η Σαντορίνη ανακηρύχθηκε το πιο όμορφο νησί στον κόσμο! Και όχι από όποιον όποιον, αλλά από το διάσημο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel and Leisure» που την κατέταξε στην κορυφή της λίστας με τα ωραιότερα νησιά του πλανήτη, πάνω από τη Χαβάη και το Μπαλί!

Οπως προέκυψε από την ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού, η Σαντορίνη κατάφερε να ξεπεράσει παραδοσιακούς νησιωτικούς προορισμούς σκαρφαλώνοντας στην κορυφή από την τέταρτη θέση που είχε καταλάβει το 2013 στον ίδιο διαγωνισμό. Πίσω της ακολουθούν τα νησιά της Χαβάης Maui, Kauai και Hawaii, στην πέμπτη θέση είναι το Bali της Ινδονησίας, στην έκτη το Oahu της Χαβάης και τη δεκάδα συμπληρώνουν τα νησιά Galápagos του Εκουαδόρ, Virgin Gorda στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Vancouver στον Καναδά και San Juan στην Ουάσινγκτον.

Πιθανότατα στην ανάδειξη της Σαντορίνης ως το ομορφότερο νησί έπαιξε ρόλο η προσθήκη της στα προγράμματα της British Airways, που διευκολύνουν τη μετάβαση Αμερικανών τουριστών με απευθείας πτήσεις από το Χίθροου του Λονδίνου, πράγμα που ανέδειξε σε δημοσίευμά της η βίβλος της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας «Conde Nast Traveller» επισημαίνοντας: «Υστερα από μια μικρή διαδρομή από το αεροδρόμιο του Χίθροου θα μπορείτε να απολαύσετε χταπόδι στα κάρβουνα, καθώς και τη μαγευτική θέα που προσφέρει η καλντέρα»!

Η νέα αυτή διάκριση για τη χώρα μας έρχεται λίγα 24ωρα μετά το εγκωμιαστικό δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian», σύμφωνα με τον οποίο η Μύκονος ξεπέρασε σε φήμη ακόμη και την Ιμπιζα και αναδείχθηκε σε «βασίλισσα του καλοκαιριού», δίνοντας ώθηση αισιοδοξίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα