Κρήτη: Τελευταίο αντίο στην άτυχη γυναίκα, θύμα της ΔΕΗ - Τι έδειξε η νεκροψία

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις φορέων και πολιτών που επισημαίνουν ότι η ΔΕΗ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αφού για μια αστεία οφειλή χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή

 

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση του τραγικού θανάτου της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη που άφησε την τελευταία τη πνοή καθώς ενώ υποστηριζόταν μηχανικά λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της λόγω οφειλής. Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χανιά με την οικογένειά της να έχει βυθιστεί στο πένθος.

 

Μάλιστα το τραγικό περιστατικό έφτασε μέχρι και τη βουλή με τον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη με ερώτηση του να ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος  να δώσει εντολές για ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, επιβολή πειθαρχικών ποινών και παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση που ανακύψουν ευθύνες, και για την  ανθρώπινη αντιμετώπιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθή άτομα και οικογένειες. Νωρίτερα σφοδρές δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Σταθάκης.


Νεκροψία

 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη από την νεκροψία – νεκροτομή δεν προκύπτουν σαφή ευρήματα καθώς η γυναίκα είχε εκτεταμένες αλλοιώσεις σε καρδιά και πνεύμονες με τις ιστολογικές εξετάσεις να ρίχνουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος σύμφωνα με το zarpa.gr σημείωσε ότι ο θάνατός της επήλθε μεταξύ 10:30 και 14:30, το χρονικό διάστημα δηλαδή που η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα τρία μηχανήματα που υποστήριζαν την τετραπληγική Χανιώτισσα, επί 24ωρου βάσεως.

 

Εκτός από τις ιστολογικές εξετάσεις, ειδικοί πραγματογνώμονες θα εξετάσουν τα μηχανήματα που υποστήριζαν την 56χρονη καθώς οι συγγενείς της, θα κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου. Όπως οι γιοι της τονίζουν, η ΔΕΗ γνώριζε την κατάσταση της γυναίκας, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της επιχείρησης, η οποία σημειωτέον προσέλαβε ιδιώτη ιατροδικαστή που ήταν παρών στην εξέταση.

 

πηγη www.cretalive.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα