Παλαιό Φάληρο: Οι καταθέσεις για την επίθεση στον 17 χρονο μαθητή

Ως ένα χτύπημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο τον 17χρονο μαθητή ο οποίος δέχτηκε επίθεση έξω από το σχολείο του στο Π. Φάληρο, περιέγραψε, καταθέτοντας στο δικαστηρίου, ο θεράπων γιατρός του, Ιωάννης Γέμος.

Μια μαρτυρία όμως που ήρθε σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιδιώτης ιατροδικαστής, ο οποίος διδάσκει στην αστυνομική ακαδημία.

Ο Ιωάννης Γέμος, ο οποίος χειρούργησε τον μαθητή, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα «τυφλό» χτύπημα στην υπογνάθια χώρα το οποίο ήταν αρκετά σοβαρό.

«Θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας δεν θα προλάβαινε. Ήταν σε μια περιοχή γενικά επικίνδυνη. Ήταν "τυφλό" χτύπημα που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με τον θώρακα ζωτικής σημασίας» είπε ο γιατρός και συνέχισε «Οποιοδήποτε χτύπημα σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε εν δυνάμει να οδηγήσει στον θάνατο. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε».

Η υπερασπιση του κατηγορούμενου, φερόμενου ως χρυσαυγίτη, προσπάθησε να αποδείξει, ότι το τραύμα δεν έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του μαθητή. Αμφισβητήθηκε επίσης η αξιοπιστία του γιατρού που πρώτος περιέθαλψε το παιδί. Όπως είπε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίλης, που διορίστηκε απο την πλευρά του κατηγορουμένου «κάθε τραύμα που γίνεται με μαχαίρι στην περιοχή του λαιμού δυνητικά είναι επικίνδυνο» αμφισβητώντας όμως την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τραύματος λεγοντας ότι επρόκειτο για "αμυχές". Η ιατροδικαστική έκθεση όμως ήταν ξεκάθαρη: «Πρόκειται για σωματική βλάβη που έθεσε σε άμεση κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα