Στην εντατική η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε στη Σαντορίνη από βαρελότο

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η νύχτα της Ανάστασης για τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά, από αυτοσχέδιο βαρελότο, στην Οία της Σαντορίνης, και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για νοσηλεία.

Μάλιστα μια εκ των τεσσάρων τραυματιών,  μια 51χρονη Αμερικανίδα υπήκοος, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιδρύματος σε σοβαρή κατάσταση.

Το σκηνικό του εφιάλτη στήθηκε στην Οία όταν λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση άγνωστος έριξε βαρελότο, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι ΗΠΑ, ηλικίας 51, 53 και 54 ετών, και ένας 50χρονος Έλληνας.

Η 51χρονη υπεβλήθη λίγο μετά τις 7 το πρωί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες παραμενουν στην χειρουργική κλινική του Βενιζέλειου.

Η Αστυνομία συνέλαβε το μεσημέρι ανήμερα του Πάσχα δύο άτομα, έναν 34χρονο και έναν 23χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα