Μέρκελ! Ο άνρθωπος της διπλανής πόρτας ...

«Κεφάτη και χαμογελαστή» χαρακτηρίζει τη Μέρκελ ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Πλάκα στην οποία συνέφαγε η καγκελάριος με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα πριν από λίγες μέρες.

«Υποδέχτηκα την καγκελάριο στα γερμανικά, διότι σπούδασα στη Γερμανία και γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Ήταν ευδιάθετη, χαιρέτησε όλο το προσωπικό και μάλιστα τους ρώτησε αν θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί της», λέει ο Νίκος Μπλέτσος, ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Στροφή».
o-samaras-me-tin-merkel-stin-akropoli.jpg
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανίδα καγκελάριος ήταν φιλική με όλους και πρόσχαρη και κινήθηκε στον χώρο σαν άνθρωπος της διπλανής πόρτας: «Αφού έφαγε, πήγε στην κουζίνα, μίλησε με το σεφ και έβγαλε φωτογραφίες με το προσωπικό». Ο ίδιος, μάλιστα, είπε στους σερβιτόρους: «Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για μένα».

Το μενού

Τυροκαυτερή, σπανακόπιτα και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα «τίμησε» η Μέρκελ για ορεκτικά, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει και την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα.

Η ίδια, ενθουσιάστηκε από την τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι, ενώ για το κυρίως πιάτο οι επιλογές ήταν τρεις: Κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και ντομάτα, το οποίο τίμησε δεόντως η καγκελάριος, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά, που ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού, και μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με πατάτες, λαχανικά και τυρί.
merkel_strofi.PNG
Η Μέρκελ μπορεί να τίμησε το μενού και το γλυκόπιοτο οίνο, εντούτοις αρνήθηκε να δοκιμάσει το επιδόρπιο. Είπε «nein» στην καρυδόπιτα και το κυδώνι με παγωτό.

Ήπιε, όμως, λευκό κρασί και στη συνέχεια ζήτησε να δοκιμάσει κι ένα ποτήρι κόκκινο, ενώ στο τέλος της βραδιάς «περιποιήθηκε» ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχα που της προσφέρθηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα