Σαντορίνη: 4 τραυματίες από έκρηξη βαρελότου

Δύο άνδρες βρίσκονται αυτή την ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης καθώς φέρονται πως εμπλέκονται στην κατασκευή και στην τοποθέτηση του αυτοσχέδιου βαρελότου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, τα τέσσερα εκ των οποίων σοβαρά,σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θήρας, Νίκο Καμπουράκη. Ο κ. Καμπουράκης αναφέρει στο enikos.gr ότι οι τέσσερις σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν με αεροσκάφος του δήμου στην Κρήτη όπου νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι 4 τραυματίες διακομίστηκαν με ιδιωτικό αεροσκάφος εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι δράστες λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση έριξαν το βαρελότο, το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις υπήκοοι ΗΠΑ και ένας 50χρονος Έλληνας. Ο 50χρονος έχει τραυματιστεί στο μάτι ενώ οι τουρίστες φέρουν τραύματα σε όλο τους το σώμα από το αυτοσχέδιο βαρελότο. Έκτος από τους σοβαρά τραυματίες τρία άτομα ακόμα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα