Κέρδισε διατροφή ύστερα από 12 χρόνια!

Δώδεκα χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ένας 70χρονος Ηρακλειώτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει από εδώ και στο εξής κάθε μήνα το ποσό των 600 ευρώ ως διατροφή στην 63χρονη πρώην σύζυγό του! Την απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης στο οποίο είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα η γυναίκα και, παρά τις ενστάσεις που προέβαλε ο ηλικιωμένος, έκρινε ότι η πρώην του δικαιούται διατροφή. Οπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της δίκης η υπεράσπισή της, η 63χρονη είναι άνεργη, λόγω ηλικίας και έλλειψης μόρφωσης δεν μπορεί να βρει εργασία, δεν παίρνει σύνταξη και δεν διαθέτει εισοδήματα από τα οποία μπορεί να ζήσει, καθώς επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τα οικιακά και την ανατροφή των παιδιών της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, ο άνδρας εγκατέλειψε τη συζυγική εστία λόγω εξωσυζυγικής σχέσης. Δώδεκα χρόνια μετά τη διάλυση του γάμου τους, η 63χρονη πήρε την απόφαση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει διατροφή από τον πρώην της υποστηρίζοντας ότι ήταν αδύνατον να ζήσει δίχως πόρους. Μάλιστα στη φορολογική της δήλωση για το περασμένο έτος εμφανίζεται εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ!

Από την άλλη πλευρά, με βάση τα στοιχεία που αξιολόγησε το δικαστήριο, ο 70χρονος παίρνει μία καλή σύνταξη, διαθέτει ακίνητη περιουσία (σπίτια, γκαρσονιέρες και καταστήματα που νοικιάζει) και αυτοκίνητα. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι το μοναδικό εισόδημά του είναι η σύνταξή του, η οποία μέρα τη μέρα μειώνεται και είναι αδύνατον να πληρώνει και διατροφή. Ισχυρισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», δεν δέχτηκε το δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι τα έσοδά του δεν προέρχονται μόνο από τη σύνταξη, αφού έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει μεγάλο ποσό για φόρο ακίνητης περιουσίας, να συντηρεί αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και τα τελευταία χρόνια να έχει προχωρήσει σε αγορές αυτοκινήτου και ακινήτου χωρίς να πάρει δάνειο. Με δεδομένα όλα αυτά, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε ότι η πρώην σύζυγός του δικαιούται να αξιώσει διατροφή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα