Ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας. Η στιγμή της έκρηξης

Περιστατικό που ξύπνησε τους Αθηναίους σημειώθηκε στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης. Ειδικότερα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη, ωστόσο η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, παρά μόνο σε αποκλεισμό κεντρικών οδών της Αθήνας.

Αναλυτικά, τηλεφώνημα για παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, δέχθηκε το zougla.gr. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 5.11 ακριβώς τα ξημερώματα της Πέμπτης έδωσε διορία 45 λεπτών και εντολή να εκκενωθούν όλα τα γύρω κτήρια. Τηλεφώνημα δέχθηκε και η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου για αποφυγή τυχόν τραυματισμών.

Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε εξουδετέρωση ή αν όντως το αυτοκίνητο εξερράγη. Πρόκειται για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο είναι κλεμμένο.

Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές.

 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και πυροτεχνουργοί  του ΤΕΕΜ, ερευνούν  στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY.

Έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

 

BINTEO-Μεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας - Περισσότερα από 75 κιλά εκρηκτικής ύλης

 

Το σημείο της έκρηξης

 

Η στιγμή της έκρηξης

 

Δείτε εδώ και ακούστε την πολύ δυνατή έκρηξη τη λάμψη που ακολούθησε, τη στιγμή που εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα