Παρατείνεται η διαθεσιμότητα μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ

Παρατείνεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας για όλους τους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων, όπως κάνει γνωστό με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κάτι που αφορά πρωτίστως τους 1453 σχολικούς φύλακες και τους 78 εκπαιδευτικούς, των οποίων η διαθεσιμότητα είχε λήξει και βλέπουν κατάματα το φάσμα της απόλυσης.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, προς αποφυγή παρανοήσεων, οι τελικοί πίνακες που έχει δημοσιεύσει το ΑΣΕΠ δεν είναι οριστικοί, καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις θεραπείας των υπαλλήλων.

Προσθέτει δε ότι όλοι οι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια από τις ανακοινώσεις, παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Συνεπώς, μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων δεν διακόπτεται η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων, όπως είχε ζητήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιο που είχε εκδώσει προ ημερών.

Πλέον καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας είναι η 11η Απριλίου 2014.

Μέχρι τώρα οι πίνακες με όσους σχολικούς φύλακες μετακινούνται ως βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία έχει αλλάξει πέντε φορές. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το “STAR”, μάλιστα μέσα σε μια μέρα είχε τροποποιηθεί τρεις φορές! Λάθη έχουν εντοπιστεί και για όσους δημοτικούς αστυνομικούς και άλλους πρόκειται να μετακινηθούν σε φυλακές ή μουσεία.

Η παράταση δεν αφορά πάντως όσους δεν έχουν κάνει αίτηση για να μεταταχθούν και άρα θα πρέπει να διαγράφουν από τις καταστάσεις μισθοδοσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα