Υπάλληλος τράπεζας στοιχημάτιζε με χρήματα της τράπεζας

Το πάθος του για το «Πάμε Στοίχημα» τον «τύφλωσε» τόσο που έκανε υπεξαίρεση ποσού, ύψους 450.000 ευρώ, από λογαριασμούς υποκαταστήματος τράπεζας, στο οποίο εργαζόταν στην Κω! Το τεράστιο ποσό κατέγραψε ως έλλειμμα από τα ταμεία της συγκεκριμένης τράπεζας ο έλεγχος των επιθεωρητών που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος θεωρούνταν ευσυνείδητος υπάλληλος και καλός οικογενειάρχης, ενώ δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για να κινηθεί σε βάρος του πειθαρχικός έλεγχος. Η έρευνα των επιθεωρητών φανέρωσε ότι το χρηματικό ποσό των 450.000 ευρώ είχε αφαιρεθεί τμηματικά από λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων, ένα εκ των οποίων ανακάλυψε ότι μεγάλο ποσό που διατηρούσε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου είχε εξαφανιστεί.

Οπως είπε ο ίδιος ο υπάλληλος, ξεκίνησε με αφαίρεση μικροποσών το 2013, τα οποία έπαιξε στο «Πάμε Στοίχημα», δίχως ποτέ να κατορθώσει να τα βάλει ξανά στους λογαριασμούς από τους οποίους τα είχε πάρει. Πάντως οι εκπρόσωποι της τράπεζας διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι τα ποσά αυτά θα καλυφθούν στο ακέραιο. Σε βάρος του εμπλεκομένου έχει ήδη κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, ενώ η τράπεζα θεωρείται θέμα ημερών να στραφεί και ποινικά εναντίον του, αξιώνοντας όλα τα χρήματα με τα οποία τη ζημίωσε.

Καταδικάστηκε (πάλι) ο «Ελληνας Εσκομπάρ»

Ενοχο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τη μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνη με το πλοίο «Africa I», τον Ιούλιο του 2004, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον αποκαλούμενο «Ελληνα Εσκομπάρ» Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Οι δικαστές έκριναν πως ο κατηγορούμενος, που έχει ήδη καταδικαστεί σε 22 έτη κάθειρξης για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ξέπλυνε χρήματα από το «ταξίδι» της κοκαΐνης, αγοράζοντας το πλοίο «Africa I», αντί 645.650 ευρώ, μέσω offshore εταιρίας με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Ακόμη το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε μέρος των βρόμικων χρημάτων συμμετέχοντας την 1-7-2004, με 750.000 ευρώ, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας συμφερόντων του Πιερία Α.Ε., που έχει στην ιδιοκτησία της καταστήματα στην Πιερία.

Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο για πέντε ακόμη περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποφαινόμενοι πως τα ποσά που διέθεσε για αγορές ακινήτων και συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων εταιριών ήταν προγενέστερα της πράξης της μεταφοράς των ναρκωτικών. Μάλιστα, τα υπό δέσμευση ακίνητα και μετοχές, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα επιστραφούν στον κατηγορούμενο μετά την αθώωσή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα