Αναζητούν τα θύματα που ηγούμενου της Κερατέας

«Η αστυνομία έχει το κατοχυρωμένο από το νόμο δικαίωμα να προσαγάγει πολίτες, είτε κληρικούς είτε λαϊκούς, και να τους πάρει κατάθεση» λέει σιβυλλικά τις τελευταίες 72 ώρες αξιωματικός της αστυνομίας που παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη των ερευνών για τη φοβερή υπόθεση ασέλγειας κατά ανηλίκων, που σκιάζει την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα. Κάτι που σημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τις αρχές να βρεθούν κι άλλα πρόσωπα που πιθανόν υπέστησαν όσα φοβερά κατήγγειλαν οι τέσσερις πρώην δόκιμοι μοναχοί, οι οποίοι βρήκαν το κουράγιο και περιέγραψαν, σύμφωνα με τη δικογραφία, τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης και ψυχικού εξαναγκασμού που έζησαν στα σκοτεινά κελιά του αντρικού ησυχαστηρίου.

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να προσεγγίσουν κυρίως πρώην «πνευματικοπαίδια» του «Πειραιώς Νήφωνα», οικογένειες που εξομολογούσαν τα παιδιά τους στον κατηγορούμενο ηγούμενο, όπως και νεαρά άτομα που τα τελευταία δέκα έως δεκαπέντε χρόνια αλλά και πιο πρόσφατα τα έστελναν στη μονή για να περάσουν ένα μήνα διακοπών ανάμεσα στα ράσα των υπόλοιπων καλόγερων. Επίσης εξετάζουν ενδεχόμενες καταγγελίες που προέρχονται από περιοχές της δυτικής Αττικής και της Σαλαμίνας, όπου ο «αντάρτης» των παλαιοημερολογιτών επέκτεινε τις ιερές δικαιοπραξίες του διαθέτοντας τεράστια ακίνητη περιουσία ιδιόκτητων εκκλησιών και μονών. Το Μετόχι του Αιγάλεω, η Αγία Μαρίνα στον Κορυδαλλό και κάποιες ενορίες στη Σαλαμίνα βρίσκονται στο στόχαστρο και ερευνώνται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της Ασφάλειας δυσχεραίνονται από το γεγονός της άρρηκτης σχέσης που, όπως φαίνεται, υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ του Αναστασόπουλου και των μοναχών που εγκαταβιώνουν τώρα στην Αγία Σκέπη, οι οποίοι χθες απέστειλαν στην «Espresso» επιστολή στήριξης στη δοκιμασία του 68χχρονου ρασοφόρου. Οι δεκαοκτώ μοναχοί, οι οποίοι υπογράφουν ιδιοχείρως την επιστολή, κάνουν λόγο για αβάσιμες και ψευδείς συκοφαντίες που είναι προϊόν εκδικητικότητας από τους καταγγέλλοντες που πήγαν στην αστυνομία για να βλάψουν τον ηγούμενο, επειδή τους είχε απομακρύνει από το μοναστήρι, λόγω της κακής διαγωγής τους. Στο δελτίο Τύπου υπάρχει και η υπογραφή του «Μητροπολίτη ΓΟΧ Κρήτης» Αρέθα.

Ο συγκεκριμένος κληρικός ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Νήφωνα, όταν αποφάσισε να σηκώσει μπαϊράκι από τον προηγούμενο «Αρχιεπίσκοπο» που τον είχε χειροτονήσει, τον Μακάριο Καβακίδη, και ανεξάρτητος πια να συνεχίσει το ποιμαντορικό του έργο. Πιθανόν ο υποστηρικτής του να βρίσκεται μαζί με άλλους αυτή την ώρα έξω από την πόρτα της ανακρίτριας περιμένοντας την απόφασή της για τον «γέροντά» του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα