Ξεκινά η δίκη για την άτυχη Μυρτώ: Το ξέσπασμα της μητέρας

Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά. Περιμέναμε πολλά αλλά δεν έγιναν. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Ωστόσο δεν χάνουμε τις ελπίδες μας... Αυτά τα λίγα λόγια κατάφερε να ψελλίσει η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της 17χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, μόλις έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ελλάδα.

Φανερά ταλαιπωρημένη, η μητέρα του πανέμορφου κοριτσιού, που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τον περασμένο Ιούλιο στην Πάρο, το μόνο που ζητεί πλέον με την επιστροφή τους στην Ελλάδα είναι να μπορέσει το παιδί της να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, καθώς και μια καταδίκη για το ανθρωπόμορφο τέρας που της στέρησε τα πάντα.

Αύριο ξεκινά στη Σύρο η δίκη του Πακιστανού και όπως ανέφερε η μητέρα, θα είναι παρούσα για να δει από κοντά τον δράστη που κακοποίησε το παιδί της. «Περιμένω μια καταδίκη. Οχι για εμένα, αλλά για το παιδί μου. Πρέπει να πληρώσει...» είπε. Από το βράδυ του Σαββάτου η Μυρτώ νοσηλεύεται στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Ηδη έχει εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας, καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι, εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί, ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα