Ποιους "βλέπουν" πίσω από την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς στις 03.30 τα ξημερώματα «γάζωσαν» το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές την οικία του γερμανού πρέσβη, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην γκαραζόπορτα βρέθηκαν 60 κάλυκες. Έχουν ήδη γίνει 6 προσαγωγές.

Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση και έχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Καρέ καρέ η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Σύμφωνα με τον αστυνομικό φρουρό στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν full face κουκούλες προκειμένου να καλύψουν τα πρόσωπά τους. Όπως έγινε γνωστό, κινήθηκαν με τα πόδια προς την οικία από την οδό Χίου, στάθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο για να έχουν οπτική επαφή και άρχισαν να πυροβολούν κατά του κτιρίου. Στη συνέχεια διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

 

Στο σπίτι βρίσκονταν ο Γερμανός πρέσβης, η σύζυγός του και ένα από τα τρία παιδιά του, η 15χρονη κόρη του η οποία είχε έρθει από τη Γερμανία.

"Χτενίζουν" την περιοχή οι αρχές

Oι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών.

Από τους πυροβολισμούς, υπάρχουν ζημιές στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες, όπως και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο κτίριο.

Με τον γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον γερμανό διπλωμάτη.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στο ίδιο σπίτι όπου τότε έμενε ο πρέσβης της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.

Βρέθηκε κλεμμένο αυτοκίνητο

Στην περιοχή έχουν βρεθεί κάποια «ύποπτα» αυτοκίνητα και εξετάζεται αν είναι κλεμμένα. Ένα από αυτά εντοπίστηκε στην οδο Χίου, είναι κλεμμένο και ήδη γίνεται έλεγχος για το πότε κι από που κλάπηκε αλλά και για το αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Την ΟΛΑ "βλέπει" η Αντιτρομοκρατική

Η πιο ύποπτη οργάνωση για την επίθεση, σύμφωνα με την Αντιτρομοκτατική, είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ). Η  συγκεκριμένη οργάνωση  παλιότερα είχε επιχειρήσει να χτυπήσει αρχικά με ρουκετοβόλο RPG και μετά με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου του 2013.

Χαλάνδρι: Προσαγωγές για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι Γερμανού ΠρέσβηVideo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα