Ο σεισμός της Κρήτης ήταν 6,2 ρίχτερ, δυτικά των Χανίων

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 16.12 δυτικά των Χανίων είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης, ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας και σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελίου Κισσάμου και Αντικηθύρων. Το εστιακό του βάθος ήταν 22,9 χιλιόμετρα.

«Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται μεταξύ νομού Χανίων και Αντικυθήρων στην θαλάσσια περιοχή. Είναι περίπου 6,2 Ρίχτερ αλλά το οριστικό μέγεθος θα το ξέρουμε σε λίγο. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη με την μορφή μακρών δονήσεων δηλαδή είχε διάρκεια πολύ μεγάλη» είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας και εκτίμησε με επιφύλαξη ότι ο σεισμός δεν ήταν επιφανειακός.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν συνδέεται με τους προηγούμενους μικρότερους σεισμούς που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ιεράπετρα.

Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε το σεισμό στα 6 Ρίχτερ.
Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή μέχρι και την Αττική, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για τραυματισμούς ή ζημιές.

Έντονη ανησυχία σε όλο το νησί- αισθητός στη μισή Ελλάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στις 16:11 το απόγευμα του Σαββάτου δυτικά του νομού Χανίων. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Λεκανοπέδιο. Το εστιακό του βάθος ήταν 21χλμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα