Στέφανε, γύρνα στο παγκάκι σου ...

Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι για να βρεθούν τα λιγοστά υπάρχοντα του άστεγου ηλικιωμένου που είχε μετατρέψει σε κατοικία ένα παγκάκι της οδού Μαρασλή, και μάλιστα με περίσσια φροντίδα και καθαριότητα. Ομως ο συμπαθής κυρ-Στέφανος από τη Βουλγαρία δεν τα έχει παραλάβει, καθώς μετά τον διωγμό του κανείς δεν ξέρει πού έχει βρει καταφύγιο!

Το μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα αυτών που είχαν αρπάξει τα μπιμπελό και ό,τι είχε και δεν είχε ο αξιοπρεπής άστεγος λύθηκε χάρη στην επιμονή μιας γυναίκας, η οποία επικοινώνησε πολλές φορές με τον Δήμο Αθηναίων, ώσπου κατάφερε να βρει τον αρμόδιο που αναζητούσε. Ηταν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς, που αποκάλυψε στην «Espresso» γιατί έγινε... έξωση στον κυρ-Στέφανο: «Κληθήκαμε από το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος να καθαρίσουμε τον χώρο, επειδή ο συγκεκριμένος άστεγος είχε συλληφθεί. Παραλάβαμε τα πράγματά του, τα οποία φυλάσσονται στην αποθήκη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και προσπαθούμε να τον βρούμε για να του τα επιστρέψουμε. Ομως δεν τον εντοπίσαμε και ζητήσαμε από τους περιοίκους να τον ενημερώσουν ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει».

Οι αστυνομικοί είχαν προσαγάγει τον ηλικιωμένο, επειδή δεν είχε έγγραφα παραμονής. Είχε εξηγήσει ότι του τα είχαν κλέψει την ώρα που κοιμόταν και δεν ήξερε πού να απευθυνθεί για να βγάλει άλλα. Στο τμήμα Συντάγματος διαπιστώθηκε πως ήταν καθ' όλα νόμιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οταν επέστρεψε στο παγκάκι του όμως είχε απομείνει μόνο μία κουβέρτα! Οσοι τον γνωρίζουν τον αναζητούν παντού για να επιστρέψει στο παγκάκι του και να μπορέσει να το στολίσει ξανά, μόλις του επιστραφούν τα πράγματά του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα