Με ένα κλικ το ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Επιτέλους, θα εφαρμοστεί το αυτονόητο. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει ειδική ιστοσελίδα, στην οποία οι ασφαλισμένοι ασθενείς θα κλείνουν τα ραντεβού με τον γιατρό τους, χωρίς να χρειάζεται να καλούν σε μια από τις πάμπολλες ιδιωτικές εταιρείες που χρεώνουν ένα ευρώ το τηλεφώνημα.

«Ετοιμάζονται οι ρυθμίσεις ώστε οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ αλλά και τα άτομα με αναπηρίες να μην πληρώνουν για το κλείσιμο των ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα επεξεργαζόμαστε το σχέδιο για την ιστοσελίδα που θα παρέχει την υπηρεσία δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους μέσω Internet» είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός.

Τώρα βέβαια οι ηλικιωμένοι ασφαλισμένοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και, αν μη τι άλλο, δεν θα είναι και τόσο εύκολο να «κλικάρουν» για να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Για τον λόγο αυτό ο ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει νέα τηλεφωνικά κέντρα ώστε να μπορούν όσοι το επιθυμούν να καλούν με αστική χρέωση. Για τη στελέχωση των νέων τηλεφωνικών κέντρων είναι πιθανόν να μετακινηθούν υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ. Να σημειωθεί ότι κάθε μήνα πραγματοποιούνται 950.000 κλήσεις στα πενταψήφια τηλέφωνα για τον ΕΟΠΥΥ, όπερ σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι ξοδεύουν συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα