Πανελλαδικές 2013, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Απαντήσεις

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ διαγωνίζονται σήμερα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής για όλες τις κατευθύνσεις.
Τα θέματα είναι για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα σύμφωνα με εκτίμηση του υπάρχουν σημεία που ο υποψήφιος πρέπει να δείξει προσοχή ως προς τις απαντήσεις, τόσο στις ασκήσεις κλειστού τύπου όσο και στα θέματα ανάπτυξης.
Ως προς τις βάσεις 2013 προβλέπεται άνοδος σε Νομικές και Ψυχολογικές σχολές, πτώση σε Οικονομικές και Πολυτεχνικές σχολές, καθώς και ανοδική τάση στις Ιατρικές σχολές.

Φυσικά η τάση των βάσεων θα εξαρτηθεί και από τις θέσεις που θα διαθέσει το υπουργείο Παιδείας σε κάθε σχολή, καθώς ακόμα δε έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σε μερικές ημέρες.

Ήδη μετά τα θέματα που έχουν τεθεί στα μαθήμτα αλλά και τις πρώτες διορθώσεις των γραπτών αναμένεται πτώση στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, στις Πολυτεχνικές, δηλαδή, και στις Φυσικομαθηματικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές θα κρατήσουν την πρωτιά.
Ανοδικές πιθανών θα είναι οι βάσεις στις Νομικές και στις Ψυχολογικές σχολές. Στα μαθηματικά, τη φυσική αλλά και στη Νεοελληνική Γλώσσα οι επιδόσεις των μαθητών είναι αρκετά χαμηλές. Μάλιστα στα μαθηματικά οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένεται το 80% των γραπτών να είναι κάτω από τη βάση.
Το «τοπίο» ανά πεδίο:
- Στο 1ο επιστημονικό πεδίο , που περιλαμβάνει τις φιλολογικές , νομικές και κοινωνικές επιστήμες οι θέσεις θα μειωθούν και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, με αποτέλεσμα οι βάσεις να κινηθούν ανοδικά . Οι υποψήφιοι αυτής της κατεύθυνσης θεωρούνται ευνοημένοι, κυρίως όσοι επέλεξαν τη βιολογία αντί των πολύ δύσκολων μαθηματικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση το πιο δύσκολο μάθημα ήταν τα αρχαία ελληνικά.
-Πτώση των βάσεων αναμένονται στις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου και του 4ου πεδίου που θα ξεκινούν από τις πλέον περιζήτητες σχολές και θα φθάνουν στα ΤΕΙ. Τις περιζήτητες σχολές του 2ου (θετικές επιστήμες) και 4ου πεδίου (τεχνολογικές επιστήμες) επιδιώκουν υποψήφιοι θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, ενώ για τα τμήματα με μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες οι υποψήφιοι της τεχνολογικής.
- Στο 3ο πεδίο, με τις περιζήτητες ιατρικές σχολές οι βάσεις θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα
- Στο 5ο πεδίο τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πτωτική πορεία των βάσεων στις οικονομικές σχολές.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα