Πανελλαδικές 2013: Τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 και για τους περισσότερους μαθητές έπεσε σήμερα η αυλαία με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΘΕΜΑΤΑ - ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

1. Θέματα για  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

2. ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (εσπερινά)

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013

Τα φετινά θέματα των περισσότερων μαθημάτων και ειδικότερα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης κρίνονται σίγουρα δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

 

Η πρώτη εικόνα που φτάνει από τα βαθμολογικά κέντρα φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για χαμηλή απόδοση των υποψηφίων. Η απόδοση στα μαθήματα όπως Φυσική, Μαθηματικά, Αρχαία, όπου τα θέματα ήταν αυξημένης δυσκολίας δεν είναι καλή. Τόσο στα Αρχαία όσο και στα Μαθηματικά, οι μαθητές αντιμετώπισαν αρκετά αυξημένο επίπεδο δυσκολίας.

Οι Οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση, βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων στα απαιτητικά θέματα των Μαθηματικών.

Για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται να «σπρώξει προς τα πάνω» τις βάσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους υποψηφίους όπως γίνονταν παλαιότερα λόγω του «παγώματος» προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα