Πανελλαδικές 2013 - Βάσεις 2013: Η άνοδος και η πτώση

Υπό τη σκιά των Μαθηματικών γενικής παιδειάς αλλά και του σάλου που δημιουργήθηκε γύρω από την Φυσική κατεύθυνσης, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 και αύριθο Δευτέρα 27 Μαϊου.
Αύριο οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης.
Τόσο τα ίδια τα θέματα, όσο και οι πρώτες διορθώσεις των γραπτώ από τους καθηγητές, οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις 2013.
Για τις θεωρητικές επιστήμες πάντως, πιο σαφή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν μετά και την αυριανή εξέταση των υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι Οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση, βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων στα απαιτητικά θέματα των Μαθηματικών.
Για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται να «σπρώξει προς τα πάνω» τις βάσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους υποψηφίους όπως γίνονταν παλαιότερα λόγω του «παγώματος» προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα